реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Людей викрадали під егідою Чернігівської єпархії Московського патріархату

Псевдоцентр реабілітації наркоманів і алкоголіків «під прикриттям» Чернігівської єпархії Української православної церкви Московського патріархату викрадав людей, стверджують слідчі поліції.

Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва від 21 червня 2017 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Національна поліція веде кримінальне провадження за фактом ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 146 КК України.

Згідно із запевненнями слідчих Національної поліції в суді, кілька людей протягом 2016-2017 років незаконно позбавляли свободи за грошову винагороду, отриману від їх близьких родичів шляхом обману та зловживання довірою, під виглядом надання допомоги в так званому центрі реабілітації осіб, які страждають алкоголізмом і наркоманією , який діяв під прикриттям «Релігійної громади Української православної церкви Чернігівської єпархії парафії на честь ікони Божої Матері« Семистрільна ».

Жертв розміщували і утримували проти їх волі в реабілітаційному центрі «Косачев» в селі Косачівка Козелецького району Чернігівської області.

За оцінками правоохоронців кількість постраждалих - понад 300 осіб.

Чернігівську єпархію УПЦ Московського патріархату очолює архієписокп Амвросій (Поликопа), сини якого живуть і працюють в Росії та є громадянами Російської Федерації. За сприяння колишнього міського голови чернігова Олександра Соколова архієпископ Амвросій був визначений почесним громадянином Чернігова та йому виділено майже 10 соток землі в заповідній зоні біля Іллінської церкви, де він збудував приватний готель.



Теги:Косачівка, Печерський суд, УПЦ МП, викрадення людей, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar