реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дубінський і Ко: хранителі Півночі

В самій північній області країни ЗеКоманда зробила ставку на перевірену людину – саме Халімон очолював передвиборний штаб Володимира Зеленського на президентських виборах 2019 року в цьому регіоні.

Одним з альтернативних кандидатів, за нашими даними, нардеп-списочник з "Слуги народу", Сергій Гривко. Проте пам'ятаючи про те, як депутат в минулому році оскандалився на камеру незнанням розшифровки абревіатури "САП", ставку в центральному офісі партії зробили на більш "підкованого" Халімона.

Взагалі, бекграунд Халімона та нинішнє його стрімке кар'єрне зростання в партійній ієрархії дозволяє говорити про зростання впливу цього депутата на Чернігівщині.

Поштовх вгору Павлу, як відомо, дав його тесть Анатолій Галич, який близько 20 років пробув головою Прилуцького районного суду Чернігівської області. Саме в цьому суді Халімон починав свою кар'єру юриста. І, схоже, що як раз в той час він і познайомився зі своєю майбутньою дружиною – дочкою одного з стовпів прилуцької юридичної спільноти.

Вдале одруження відкрила йому шлях у вершки місцевої еліти і створило перспективи для старту власного бізнесу і політичної кар'єри.

Незабаром після одруження Халімон став начальником реєстраційної служби Прилуцького міжрайонного управління юстиції в Чернігівській області. Втім, через три роки він перейшов на приватний сектор, ставши керівником в аграрній, а потім і транспортної, компаніях.

Амбіції нинішнього нардепа в політиці проявилися ще в 2014 році, коли він намагався стати мером Прилук. А потім, в 2015-му, так само невдало пробував пробитися до Чернігівської облради. Проте в 2019-му політична удача нарешті посміхнулася колишньому суддівського функціонерові і його коннект з гендиректором "Квартал-Концерту" Максимом Ткаченко конвертувався в наближеність до оточення нового президента країни.

Треба сказати, що у Халімона склалася стійка репутація "рішали", який ще в період торішніх парламентських виборів, коли став куратором області від "Слуги народу", підозрювався в підіграванні "старих облич". В результаті такого "підігравання", стверджує, наприклад, вигнаний з "Слуги народу" чернігівський нардеп Антон Поляков, в парі округів області у депутати пробилися зовсім не висуванці "СН", хоча особистий рейтинг Зеленського дозволяв тоді протягнути в Раду під брендом "Зе" навіть мавпу.

У числі цих щасливчиків, до речі виявився і згодом увійшов до групи "Довіра" депутат Валерій Давиденко, який нещодавно був знайдений в Києві з кулею в голові. Його округ тепер намагаються успадкувати ряд видних політичних діячів.

Згаданий вище Поляков неодноразово звинувачував Халімона в тому, що він "злив" частина округів стороннім людям. Натякає Поляков, що завдяки зусиллям Халімона 208-й округ Давиденка "зіллють" і на проміжних виборах, які відбудуться майбутньої восени. Мовляв, "слуги" висунутий явно непрохідного кандидата на користь, наприклад, Олега Ляшка, за якого дають істотне "придане".

Зараз Халімон, отримавши офіційне призначення керівником обласної організації партії, замкнув на себе питання проведення не тільки проміжних виборів нардепа в 208-му окрузі, а і складання партійних списків на осінніх місцевих виборах.

Ризикнемо припустити, що в результаті майбутнього волевиявлення Халімон може виявитися суб'єктом значного впливу як на рівні обласної влади, так і в самоврядуванні ряду міст і районів області. У тому числі і в рідних Прилуках.

Регіоньюс
Довідка

У поданій декларації Халімон Павло вказав такі активи: 7 земельних ділянок: п'ять в Прилуцькому районі Чернігівської області (чотири ділянки по 20 тис. М.кв., один - 1488 м.кв.), два - в Бориспільському районі Київської області (15 тис . м.кв. і 20 тис. м.кв.). Два нежилі приміщення в Прилуках (65 г.кв. і 25 м.кв.). Правда, в декларації не вказана вартість придбаних активів.

В 2019 депутат отримав: 319 тис. Грн. - у вигляді зарплати і кошти на відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень. 17 тис. Грн. - оплата витрат на навчання від партії "Слуга народу".

При цих доходах, Халімон Павло має значні готівкові заощадження: $ 210 тис, 425 тис. Грн.

Крім цього, він є власником криптовалюта на суму близько $ 95 тис.

На банківських рахунках Халімон зберігає 38 тис грн.

При цьому Халімон не мав в 2019 році ні квартири, ні автомобіля, а також до моменту отримання статусу депутата, не мав офіційного доходу.

Так, ще в 2018 році він був фінансовим директором і власником компанії "Прометей-Газ-1" (вантажні перевезення), а також власником 70% компанії "Прометей-Газ" (оптова торгівля газом), але на офіційному доході це ніяк не позначилося .

У декларації за 2018 рік він вказав свою дружину Оксану Халімон, на яку оформлено безліч нерухомості (в т.ч. квартира в Києві на 80 м.кв., недобудоване нежитлове приміщення на 170 м.кв. в Прилуках), земельні ділянки, а також автомобіль Nissan Tiida.

Готівкою Оксана Халімон в 2018 році мала $ 80 тис, при тому, що її дохід від підприємницької діяльності склав лише 22 тис. Грн.

У 2018 році Павло Халімон зберігав: готівкою $ 175 тис, які тільки за один рік збільшилися на $ 35 тис. У криптовалюта він мав близько 21 тис. Грн.

Також дохід в 337 тис. Грн. від продажу рухомого майна.



Теги:Халімон, Слуга народу, команда ЗЕ, Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar