реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дубіль заступився за московського агента

Народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль прихильно ставиться до скандального настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита Павла.

Так, сьогодні Дубіль опублікував на своїй сторінці у Facebook фотографії і відео з Лаври, привітавши своїх читачів з різдвяними святами. Серед інших фото депутат опублікував і фотографію митрополита Павла.

Коли користувачі соцмережі запитали у парламентаря, навіщо ходити в церкву Московського патріархату, Дубіль написав російською: «Украинская Православная Церковь!». Вочевидь, таку відповідь депутата слід розуміти, як його солідарність з антиукраїнськими висловлюваннями настоятеля Лаври.

Публікація і коментарі члена фракції «Батьківщини» викликали обурення у читачів. На думку одного з них, українському депутату, якщо він «не довбаний сєпар», не варто ходити у Лавру, від священників якої «русскім міром смердить на кілометр».

Раніше настоятель Києво-Печерської Лаври, відомий в миру як Петро Лебідь, під час словесної перепалки з представниками організації «С14» заявив, що Крим ніколи не був українським.

«Я думаю, що це незаконно зробив свого часу Сталін… Ти знаєш історію, що Крим ніколи не був українським?» – сказав він тоді, сперечаючись з активістами, які протестували під Лаврою через відмови священників УПЦ МП відспівувати померлих громадян, хрещених у церквах не Московського патріархату.Інформатор



Теги:митрополит Павел, Валерій Дубіль, московський патріархат, БЮТ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar