реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дружині загиблого нардепа відмовили в реєстрації

Вибори на 208 окрузі замість вбитого народного депутата Валерія Давиденка стають все більш напруженішими. Основна боротьба розгортається між Олегом Ляшком, який раніше перемагав по цьому округу, та Анатолієм Гуньком, що розгорнув активну кампанію. Проте їх плани можуть поламати інші кандидати.

Так ЦВК разом з Гуньком – юристом одночасно зареєструвала ще іншого Гунька – безробітного. А журналіст Василь Крутчак, відомий своїми скандальними розслідуваннями, може так суттєво хитнути шальки терезів вибору. Два найретинговіші кандидати вже обмінялися звинуваченнями: один – щодо реєстрації двійника, другий – щодо системи підкупу виборців, яка активно діє. Згадується і кличка "чіахуа", яку свого часу дала Юлія Тимошенко... До речі, до власкора «Голосу України» вже телефонують виборці з Борзни та повідомляють про пропозиції продажу голосу за 700 гривень.

Проте плани всіх кандидатів може зіпсувати дружина покійного нардепа Людмила Давиденко, яка йде від партії «Наш край» і вже провела ряд зустрічей у Талалаївському районі. Вона йде на вибори під лозунгом продовження справ чоловіка. Але її балотування – під знаком питання: наразі ЦВК відмовилася зареєструвати її кандидатуру. Причина – недійсний паспорт. Вона змінила паспорт через зміну прізвища – стала Давиденко. Треба було міняти якраз перед виборами.... Вона стверджує, що причиною відмови в реєстрації стала технічна помилка міграційної служби і сподівається її виправити.

Олександра Кармиза, членкиня ЦВК, каже, що відповідно до Закону України про вибори народних депутатів, а також роз’яснень, ЦВК реєструє кандидата в народні депутати за умови пред’явлення ним особисто документа, що підтвержує особу - ксерокопії першої та другої сторінок паспорту громадянина України. Людмила Давиденко пред’явила, подаючи документи до ЦВК, ID-картку.

Давиденко написала заяву з проханням якнайшвидше виправити цю помилку, адже вона може порушити її конституційне право – бути обраною. Та просить ЦВК все ж зареєструвати її як кандидата або ж надати час для того, аби отримати документальне підтвердження того, що паспорт визнали недійсним помилково.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:підкуп виборців, Бахмач, Борзна, Людмила Давиденко, 208 округ, Олег Ляшко, Анатолій Гунько


Читайте також



Коментарі (0)
avatar