реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дружба по-російськи: українські цукерки заборонено ввозити

Додаткові дослідження підтвердили впевненість в небезпеці продукції української компанії "Рошен". Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми продовжили роботу з дослідження кондитерських виробів виробництва фірми "Рошен". На жаль, в результаті додаткових досліджень зразків ситуація не змінилася, навіть посилилися побоювання, які були нами висловлені. На підставі цих побоювань було прийнято рішення про заборону ввезення на територію Росії", - сказав він.

Онищенко заявив, що в даний час заборонено ввезення до Росії продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії "Рошен" - київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької.

"Ми підсилюємо контроль за борошняними кондитерськими виробами цього підприємства. Дано доручення дослідити можливість ввезення на територію Росії продукції литовської та угорської фабрик цієї фірми", - сказав глава Росспоживнагляду.

Як відомо, компанія "Рошен" належить Петру Порошенку. Заборона сталася буквально на другий день після візиту в Україну президента Російської Федерації Владіміра Путіна. Чи не є це знаком для Порошенка: Росія не хоче бачити його кандидатом на міського голову Києва - стартового майданчика для виборів Президента?



Теги:братерство, цукерки, Рошен, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
То везіть у Європу, там же ринок більший!.
avatar
2
і до чого це? від того Росія стане до нас краще ставитися?
avatar
3
До того, що за перше півріччя цього року український експорт в Росію зменшився на 18 відсотків, відповідно зменшилися доходи бюджету та  виплати зарплат, збільшилося безробіття.
Було б півбіди, якби скорочення торкнулось лише  порошенківських цукерок, чи нашої національної гордості - сала та горілки.
Скорочення біль суттєве і дошкульне.
avatar
4
Це сигнал українським санслужбам: що ми споживаємо під маркою "Рошен", і надати публічну інформацію.
avatar
5
Онищенко заявив про наявність в порошенківських солодощах бензопірену - канцерогенної речовини.
avatar
6
У Казахстані перевірили - нормально ( див.http://www.apk-inform.com/ru/news/1019544#.Uft62eLs3vQ).
avatar
7
А також доброякісність підтверджена нашими лабораторіями ( див.http://www.apk-inform.com/ru/news/1019537#.Uft7UeLs3vQ).
avatar