реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Довірливих продовжують грабувати

Зловмисники продовжують грати на батьківських почуттях громадян, видумуючи історії про родичів, які потрапили у скрутні життєві ситуації.

До Чернігівського відділу поліції 9 липня звернулася місцева 84-річна жінка, яку ошукали невідомі особи. Вони подзвонили та налякали стареньку, що, мовляв, її син спричинив страшну дорожньо-транспортну пригоду. Для того, щоб нібито задобрити «потрібних людей», мати мала заплатити чималі гроші.

Про це повідомляє Сектор комунікації ГУ Національної поліції на Чернігівщині.

Налякана жінка зібрала до купи усі заощадження, які збирала упродовж життя, та з болем у серці віддала шахраєві нібито за порятунок сина 120 тисяч гривень. Заради легкої наживи він навіть не побоявся заїхати до неї додому.

Оговтавшись від стресу, жінка наважилася зв’язатися з сином. Саме тоді вона й зрозуміла, що її гроші потрапили до рук професійних шахраїв, адже ніякого ДТП за участі сина не було.

В подібних випадках поліція радить не гарячкувати, а зв’язатися з тим, хто нібито потребує допомоги. Зверніть увагу на те, що шахраї усіляко намагатимуться задурити вам голову. Вони тиснутимуть психологічно і відмовлятимуть вас від дзвінка родичу, який за їх словами втрапив у халепу.

Трошки менший куш шахраї зірвали у Менському районі. Там до поліції звернулася 66-річна селянка, яка потрапила на інший вже класичний спосіб дистанційного видурювання грошей.

На мобільний телефон до потерпілої надійшло повідомлення, що її банківську картку заблоковано. Для так званого розблокування жінці потрібно було зателефонувати за вказаним номером та повідомити реквізити банківської картки. Отримавши секретні дані, шахраї без вагань зняли з рахунку усі 24 тисячі гривень.

Поліція нагадує, будь-які операції з картками потрібно виконувати виключно у відділенні банку. Запам’ятайте, що вся інформація про банківський рахунок є конфіденційною й не підлягає розголошенню будь-яким стороннім особам.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Утім шахраї «працювали» не лише вчора. Окрім недільних 124 тисяч гривень, вони забагатіли ще на майже 30 тисяч гривень у суботу. Представившись представником банку, на Бахмаччині шахраї обдурили ще одну літню жінку на майже 30 тисяч гривень.

За останнім фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 192 Кримінального кодексу України (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою) – караються штрафом до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

Триває досудове розслідування.



Теги:ГУ НПУ в Чернігівській області, шахраї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar