реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Довідка про довідку корупціонера

Многабукаф. Мені одінаково, що після корупціонерів декларуватись пішли антикорупціонери, але мені вкотре дико бачити і відчувати на собі всю безглуздість системи.

Декларант бере довідку в ДФС і вносить в електронну декларацію (ЕД). Далі він бере виписку з реєстру речових прав і вносить хати, гаражі, землю... далі цінні папери - така ж історія. Якщо раптом були великі покупки, то вносить їх, хоча Держфінмоніторинг вже має цю інформацію, патенти і торгові марки - є база... на кожен розділ в країні є своя база. В Україні реєстрів і баз даних що не перерахувати напевно і всі дані декларанта є в цих ДЕРЖАВНИХ реєстрах.

І якщо раптом щось не так вніс, то одразу питання у органів. В основному сьогодні факт невнесення несе наслідки, а не зміст декларації. Бо зміст у держави оновлюється постійно в вищезгаданих базах і кому треба (СБУ. прокурори, поліція...) всім це доступно. Ось було з однією знайомою, яка матеріальну допомогу на поховання мами не внесла в декларацію і мала кілька походів до компетентних структур.

А чого тільки вартує система аутентифікації. Життя: в декларанта (депутата маленької місцевої ради) закінчився строк дії ключа, а він як на зло мав електронну адресу мейл.ру. і з санкціями система ЕД просто ці адреси заблокувала. Так ось, щоб замінити ключ на новий - потрібно мейл, а щоб замінити мейл з ру, на уа потрібен ключ :) і НАЗК на дзвінки не відповідає, на листи також. Все. Корупціонер!

Невже в епоху коли люди готуються летіти на Марс, не можна зробити синхронізацію всіх цих чортових баз і реєстрів? Ну захоче хтось дописати дороге вино чи ікони з хрестами - це вже діло смаку, проте основну масу це не стосується.

Ця ситуація скрізь, наприклад ДМС (структура МВС) потрібно довідку від МВС про несудимість.... МВС надає довідки МВС. І на кожній довідці є "тєма", забиваєш в гугл назву і видає список рішал за годину, за секунду, з доставкою....

Держава вимагає від держави інформацію, щоб надати державні послуги, десь так воно виглядає. І у всьому ланцюжку є маленький українець, який бігає з папірцями - чи депутат сільради, обраний 2015 року, чи директор сільського комунального, який за сумісництвом тракторист і кочегар. Все це потенціїйні корупціонери і в більшості саме вони попадають на штрафи, а правоохоронці звітують, що на корупції попався ХХ чи УУ... Не чинуш, який після універу на службі і має вагон кеша і доміки під всіма обласними центрами, а саме такі пішаки...

І хто дочитав. анігдот:
- Принесите справку, что вы женаты...
- Вот, держите!
- Таак, а сейчас принесите справки, что Вы на всех остальных не женаты...

Так і живемо!

UPD. Кожен державний реєстр - це якась служба з директорами, бухгалтерами, системними адмінами, з приміщенням, з технікою. Ну всі українці скидуються податками щоб утримувати ці реєстри. І є окрема структура, ціла Агенція, з гарними зарплатами і соцпакетом, яка дивиться чи правильно диктант написали пішаки чи ні. А як дивиться? Правильно! Звіряє з реєстрами.

Ратан АХМЕДОВ



Теги:декларації, корупціонери, Ратан Ахмедов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar