реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Доступне житло? Забудьте!

Руслан Марцніків: «У цьогорічному Держбюджеті на «доступне» житло влада передбачила в чотири рази менше коштів, аніж 2012 року»

Програма «Доступне житло», запроваджена Партією регіонів, більше працює на добудову кризових житлових довгобудів, а не соціального житла, що вкрай необхідне українцям. Про це народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», член Комітету з будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики, уповноважений ВО «Свобода» в Чернігівській області заявив 6 лютого 2013 року по завершенні засідання профільного парламентського комітету.

Руслан Марцінків зазначив, що на засіданні комітету ВРУ депутати розглянули низку важливих питань. Націоналіст, зокрема, повідомив, що результати аудиту виконання державної програми доступного житла на 2010–17-й роки, який представила Рахункова палата України, та доповіді представників Мінрегіонбуду, банків, державної іпотечної установи дають для українців невтішні прогнози.

«За три роки правління в державі антиукраїнської «регіональної» влади доступне житло отримали всього близько 2600 сімей за наявності понад 1-мільйонної квартирної черги. Очевидно, що «доступне» житло від «регіонів» є насправді зовсім недоступним для простих українців, які його потребують. Окрім того, в цьогорічному Держбюджеті на виконання цієї програми влада передбачила в чотири рази менше коштів, аніж 2012 року, – аж 50 млн. грн. Відповідно, минулоріч були вибори і «регіонам» треба було підняти рейтинг. Існуюча програма «Доступне житло» реально зараз більше працює на добудову кризових житлових довгобудів, а не соціального житла, що вкрай необхідне українцям. Для вирішення цієї проблеми потрібен базовий закон, тому наш комітет утворив робочу групу для його підготовки», – підкреслив народний депутат.

Руслан Марцінків також зазначив, що Комітет із будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики відправив на доопрацювання урядовий законопроект №0858 (друге читання) щодо особливостей передачі в концесію комунальних підприємств тепло- та водопостачання. «Я виступив категорично проти урядових поправок, які є відверто на руку приватному капіталу й позбавляють місцеві громади навіть обмежених важелів контролю за комунальним майном. Якщо й буде укладено концесію, то це слід робити тільки за умови залучення реальних інвестицій, в інтересах громади і під контролем органів місцевого самоврядування», – наголосив свободівець.

Народний депутат також повідомив, що комітет підтримав його пропозицію внести зміни до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів та інших нормативних документів. Руслан Марцінків запропонував включити до вимог документа обов’язкове зазначення забудовником факту сплати пайової участі замовників будівництва у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. «Це важливо для місцевого самоврядування, оскільки чинним Законом «Про регулювання містобудівної діяльності» місцеві громади повністю усунуті від дозвільних процедур, що дає можливість несумлінним забудовникам не виконувати своїх зобов’язань перед містом», – резюмував націоналіст.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Руслан Марцінків, доступне житло, комітети ВРУ, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar