реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Допомога на дітей: є позитивні зміни

Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо виплати допомоги при народженні дитини.

Законом України від 17 листопада 2009 року № 1723, який вступив у дію з 1 січня 2011 року, внесено зміни до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» у частині виплати допомоги при народженні дитини. З 1 січня 2011 року допомога при народженні дитини нараховуватиметься у розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановлених на день народження дитини.

Розмір допомоги на першу дитину кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму, на другу дитину - 45 розмірам прожиткового мінімуму, на третю і кожну наступну дитину - 90 розмірам прожиткового мінімуму.

Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово у дев’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачуватиметься протягом наступних 12 місяців, на другу дитину – 24 місяців, на третю і кожну наступну дитину – 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Рівень забезпечення прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років у 2011 році змінюється чотири рази на рік та з 1 січня становить – 816 гривень, з 1 квітня 832 гривні, з 1 липня 853 гривні, з 1 грудня – 870 гривень.

Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації




Теги:допомога на дітей, допомога при народженні дитини, допомога сімям з дітьми, прожитковий мінімум


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ну, дай бог.
avatar