реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Донецьк: ненависть і приниження

Є дві теми, які активно обговорюються останніми днями: зупинка гуманітарного конвою від Ахметова та курс російського рубля.
Нам, хто живе в «ДНР», давно все ясно: Путін постачає терористам зброю та військових, які або «заблудились» або їдуть сюди на «відпочинок», а Ахметов – їжу, ліки для них же. А щоб підтримати імідж, трохи віддає бабулькам і дітям, які назавжди повинні запам’ятати за кого треба голосувати, хто їх рятівник і благодійник.


Гуманітарні конвої Ахметова для підтримки бойовиків курсують від серпня, акурат з того часу як Москва відкликала керівників терористичної організації ДНР, громадян РФ, членів ФСБ РФ Бородая та Стрєлкова, від якого і Ахметов і Донецький міський голова мусіли втікати до Києва, і поставила корінного донеччанина без вищої освіти, слюсаря 6-го розряду Захарченка.
І з керівником бандформування «Оплот» Захарченком жодних розбіжностей у Ахметова немає. Його гуманітарні конвої супроводжують бойовики та «поліція» «ДНР», ніхто не збирається Ахметова розкулачувати, як це хотів зробити Стрєлков. Повноцінна співпраця сьогодні як і раніше, коли саме люди «Оплоту» взяли під охорону особняк Ріната Ахметова, коли наприкінці травня натовп сепаратистів вирушив у Ботанічний сад для захоплення резиденції олігарха «Люкс».

І про це знали і «папєрєднік» голови Донецької обласної державної адміністрації Тарута, і теперішній Кіхтенко. І, я переконана, знає Президент України Петро Порошенко. Невже сонмища радників Поро­шенка на чолі з Юрієм Луценком, Адміністрація Президента України не можуть йому розтлумачити, що Ахметов відновлює свій вплив на Донбасі, який був підірваний внаслідок кремлівського проекту Стрелкова-Бородая «Русская весна»? Затягування військових дій, постачання бабулькам гречки – не Україною, а «господарем» Донбасу, повернення Донбасу в Україну в якомусь «особливому статусі» – все це працює на попередній план Ахметова, на який і була розрахована вистава з проголошеними Донецькими міською і обласною радами незаконними референдумами 1-3 березня 2014 р. Все це працює проти української влади, проти Президента України, на відторгнення цієї української території, посилення ненависті до українців. Тут стараються російські ТВ, ТВ «Оплот», ТВ «Донецкая республика», ТВ «Юнион» за повної відсутності з квітня будь-яких українських ЗМІ. Інформа­ційною політикою на Донеччині не переймається ніхто!

А глава АП в інтерв’ю «Українській правді» стверджує, що не обговорює бізнес-питання з олігархами:

«...Я, чесно кажучи, його (Ахметова – Ред.) бізнес-питання не обговорюю. Ми більше обговорюємо те, що відбувається на Донбасі, оскільки його це, безумовно, серйозно хвилює. До речі, зараз він серйозну допомогу регіону надає», – зазначив Ложкін. Отже, такий стан «допомоги» Ахметова «ДНР» Ложкін вважає нормальним!? Залишити регіон за собою та розпоряджатися фінансами, які будуть виділені на відновлення інфраструктури Донбасу? Бо інакше, чому б Ахметову не виділити кошти, передати їх Україні на допомогу ЗСУ чи добровольчим українським батальйонам, а гуманітарну допомогу роздавати від імені України нужденним, наприклад, через товариство Червоного хреста, українських волонтерів, тих же працівників СКМ Ахметова, але – від України! Та зась. Сюди українським волонтерам дорогу закрито, хіба що відразу в катівні СБУ чи катівні батальйону «Восток». Не пропустять сюди і гуманітарну допомогу від України. Отакий фарс, комедія чи трагедія розігрується на очах всього світу. Спокійно спостерігає за цим Президент України Поро­шенко, Уряд України, народні депутати, громадськість України.

Світ та влада в Києві мали б уже зрозуміти, що війна на Донеччині могла б давно закінчитись, якби батальйонам «Оплот», «Восток» дав команду скласти зброю їх організатор і спонсор.

Але тоді не потрібні будуть пенсіонерам, інвалідам, дітям Донеччини 100-гривневі подачки Ахметова раз на місяць у вигляді «гуманітарної допомоги», за якою треба вистояти на морозі півдня в черзі. Вони, отримавши від Українського уряду свої законні соціальні виплати, спокійно куплять собі як мінімум в 10 разів більше в магазині без всякої черги. Все це бридко і огидно: супермаркет «Ашан» в Донецьку закрився через неможливість завозити продукти, а «Амстор» та «Брусничка» прекрасно працюють і завозять безперешкодно продукцію з Києва, в тому числі фабрики «Рошен»? Як і з Донецька до Києва. І мене не дивує, чому так звана «приватна» армія Коломойського зупинила конвой так званої «приватної армії» Ахметова тільки 15 грудня, а не набагато раніше. Адже за мінськими домовленостями обмін усіх на всіх – а саме це було попередньо заявлено причиною зупинки батальйонами Коло­мойського гумконвою Ахметова – мав би давно закінчитись!!!

Дивне мовчання Президента України в цій боротьбі двох олігархів!

Складається враження, що всі заробляють на війні. І олігархи, і Уряд Яценюка, і Президент Порошенко. І їх не цікавлять ні долі переміщених осіб, які скитаються поза межами «ДНР-ЛНР», ні тих громадян України, від яких фактично відмовилась Україна і які намагаються вижити на території терористичних організацій «ДНР-ЛНР» без будь-яких ознак тут української влади. А найголовніше – це танці на трупах тих військових ЗСУ та добровольчих батальйонів, які чомусь і досі не зараховані до складу армії, хто бореться, не дивлячись ні на що, за цілісність України. Від всього, що відбувається, нудить, хочеться втекти світ за очі, щоб не чути цю брехню, договорняків, не бачити цих зрадників України. Але, зціпивши зуби, треба нам вірити, що знайдеться в Україні сила, яка відправить на смітник історії тих, хто сьогодні гендлює людськими життями, хто руйнує, здаючи одну за одною частини території України заради свого бізнесу, а не будує ту європейську Україну, за яку стояв Майдан. За яку гинули покоління патріотів. Щоб не зрадити жертв Майдану, щоб не зрадити донеччан Дмитра Чернявського, Володю Рибака, Валерія Сала, які першими загинули на Донеччині від рук тих, кого захистив від зачистки Ахметов і К 6 квітня в незаконно захопленому приміщенні Донецької обласної державної адміністрації, називаючи цю гопоту з колорадськими стрічками та державними прапорами РФ людьми і поділяючи їх «вимоги».

тепер ця, врятована Ахметовим гопота, «править» по повній програмі – як їй наказує Москва. З програм шкіл вилучено все, що пов’язано зі словом Україна. А декілька днів тому на магазині «Український сувенір» навіть вивіску наказали поміняти на просто «сувенир». Ненависний їм «квиток» на проїзд у міському транспорті замінили на «билет» від імені «Донецкой народной республики». Вогнем і мечем, повним ходом йде зачистка території «ДНР» від всього українського, а не від терористів – як мало би бути при проведенні АТО. Загальна ненависть і приниження. В розсилках прес-служби Донецької облдержадміністрації про соціально-політичну ситуацію в Донецькій області й згадки немає про те, що ж твориться на території половини області, що відбувається з мільйонами громадян України, що тут виживають. Що це? Байдужість? Свідома здача ще однієї частини території Росії?

Щодо другої теми. «Фінансова катастрофа» в Росії має вплив і на українську економіку. І, наприклад, якщо в січні найпоширеніша пенсія в Україні в 1150 гривень складала 144 долари США, то сьогодні при курсі 16 гривень за долар – це тільки 72 долари США. Зменшились вдвічі і зарплати. При збіднінні вдвічі нам пропонують програму Кабінету міністрів, яка виглядає просто вбивчою. Як виживати людям в умовах багаторазового підвищення тарифів на всі групи товарів і послуг з замороженими зарплатами і пенсіями – невідомо нікому. Мабуть, буде реалізовано план, згідно з яким в Україні має вижити тільки декілька мільйонів громадян для обслуги олігархів. Адже підвищення пенсійного віку, скасування стипендій (крім сиріт, інвалідів, малозабезпечених і молодих батьків), скасування доплат за наукові ступені і вчені звання викладачам, скасування пільгового проїзду для студентів при відсутності стипендій, безкоштовне навчання школярів тільки до 9-го класу, наповнюваність класів не менше 20 осіб для обласних центрів, і не менше 30 учнів для Києва, скасування безплатного харчування для учнів 1-4 класів, скасування пільгового проїзду школярам і безкоштовного проїзду для дітей з багатодітних сімей, збільшення навантаження вчителів з 18 до 22 годин на тиждень (в умовах відсутності індексації зарплат) і скасування доплат за класне керівництво і перевірку, збільшення навантаження вихователів у дитсадках з 30 до 36 годин на тиждень, збільшення доплати за харчування дітей у дитсадках з 50-ти до 80 відсотків у містах, і з 30-ти до 60 відсотків у селах, скасування норми про безкоштовну меддопомогу в лікарнях, яка прописана в Конституції. І так далі. Ознайомившись з цими «реформами», запитуєш себе: хіба це не геноцид? Що це за такий режим економії? Що це за реформи в галузі освіти та науки, які однозначно сприяють знищенню наукового та культурного потенціалу України, продукуванню тупого і неосвіченого населення, яким легко маніпулювати? А реформи Кабміну в галузі соціальної політики знищують українців на економічному рівні фізично, причому це стосується всіх вікових груп населення: від дітей до пенсіонерів.

А в «ДНР-ЛНР» все по-старому: бойовики 26 разів атакували позиції сил АТО за минулу добу, 16 грудня. «Як вже стало зрозуміло всьому прогресивному людству, домовленості про тимчасове припинення вогню в односторонньому порядку виконують лише українські військові. За добу по підрозділах сил АТО терористами здійснено 26 обстрілів», – повідомив прес-секретар штабу АТО Леонід Матюхін. Він уточнив, що під час цих обстрілів бойовики використовували артилерію, міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. Він також розповів, що 6 разів був обстріляний До­нецький аеропорт. «Артилерія Збройних Сил України ударів у відповідь не завдавала», – підкреслив Л.Матюхін. Мабуть, тому глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю каналу France 24, назвав президента України Петра Порошенко найкращим шансом, який є зараз у Києва.
«Петро Порошенко – найкращий шанс, який на цей час є в України», – заявив Лавров.

«Не можу сказати, що в нас є якісь складнощі в контактах із президентом України Петром Порошенком. Принаймні, на рівні керівників двох країн. Іде регулярний діалог», – сказав він.

Десятий російський гумконвой для бойовиків відправляється з Ногінська 18 грудня. Він доставить сюди все, що їм заманеться, і вивезе звідси все, що їм треба. Адже Україна не контролює і ці гумконвої з РФ. А далі – звичні пограбування, мародерства, захоплення приміщень тощо.

І заклик Президента України Петра Порошенка потерпіти заради вступу в ЄС. При галопуючій девальвації курсу гривні, який побив історичні мінімуми, бо на чорному ринку долар вже продають по 22 гривні. При зростанні корупції, саботажі при створенні та фінансуванні антикорупційного бюро і національного агентства з питань запобігання корупції, відсутності реальної боротьби з корупцією, відсутності реформ, війні – яке може бути членство в ЄС?

Марія ОЛІЙНИК

Донецьк



Теги:Ахметов, гумконвой, АТО, Сепаратизм, російсько- українська війна, Донецьк, ДНР


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Капець!
avatar
0
2
Що цікаво, на тій стороні ні про ніяких волонтерів не чутно. Йдуть гумконвої. Регулярні однострої з кількох сотень фур. Військова техніка окремо. А у нас чи не головним волонтером, правда на ту сторону, з'явився Ахметов. Виходить, воюють наші волонтери з їх гумконвоями. У нас що, досі нема тилових служб, військових замовлень-поставок чи це українське ноу-хау у забезпеченні воюючого війська?
avatar