реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Домашній майстер. Слід розібратися

«Нещодавно ваш експерт надавав консультацію стосовно того, як правильно вибрати дриль і для яких саме робіт? А в мене ось яка проблема. По телебаченню в одній із телепрограм я побачив, що за допомогою дриля можна легко знімати стару кахельну плитку зі стін. Але коли я почав це робити, то в мене нічого не вийшло — плитка тріскається і все рівно «не хоче» зніматися. Чи не змогли б ваші експерти порадити, як краще виконати такі роботи?»
Федір Леонов,
м. Чернігів
«Ваша газета писала про різницю між видами дрилів, які сьогодні пропонують споживачам. А чи не могли б ваші експерти розповісти про те, в чому різниця дрилів і перфораторів? Як на мене, вони виконують одну й ту ж функцію — свердління отворів. Це так?»
Павло Лисаков,
м.Ніжин
Розповідає продавець-консультант магазину «Інструмент», що на Центральному ринку м.Чернігова, Віталій КРАСЬКО.
— Спочатку треба з’ясувати, на чому саме кріпиться плитка (на цегляній чи гіпсокартонній основі). Бо від цього залежить спосіб зняття самої плитки. Якщо, наприклад, плитка кріпиться на цегляній основі, то краще «знімальні» роботи здійснювати за допомогою перфоратора. Повторюю: саме перфоратора, а не за допомогою дриля. Бо останній не розрахований на такі види робіт. Уся справа в силовій потужності редуктора, який у перфораторній машині значно відрізняється від свого «побратима» — дриля.
Можна, звичайно, знімати плитку і за допомогою молотка та зубила, якщо вам не треба зберегти цілісність плитки і є час для такої довготривалої роботи. Але це, повторюю, процес трудомісткий.
Якщо розглядати дриль і перфоратор, то можу сказати, що це зовсім різні речі за призначенням. А тому, звичайно, між цими двома інструментами є істотна різниця. Це, перш за все, швидкість обертів, різні функції, напрямок роботи, вага інструмента, система захисту.

Дрилі (якщо вони навіть із функцією удару) застосовують для свердління отворів у металі, дерев’яній основі, пластику, склі. Також за їх допомогою можна використосовувати щітки для чищення металевих виробів або самого металу. У дрилі, як правило, максимальна цегля («отвір» для утримування свердла або штуцера для тримання щітки) — 8 Ø мм.

Перфоратори, а вони є в нашому магазині, застосовують для більш складних робіт: свердління і видовбування отворів різних діаметрів бурами і свердлами, використовування коронок для електророзеток та вимикачів тощо, вироблення жолоба в цегляній та залізобетонній основах, демонтаж настінної та підлогової плитки, про що було сказано вище, виконання дверних та віконних прорізів у бетонній, цегляній або монолітній основах.




Теги:Різниця, перфоратор, слід розібратися, Домашній майстер, дриль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
http://siver.com.ua/news/kriza_minula_porjatunok_e/2011-04-02-7593

Комментар 12 ?

avatar