реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Домашній майстер. Міксер для розчинів. Консультація

В одному з номерів ви давали консультацію про види дрилів. А оце недавно я купив спеціальну насадку для дрилі, щоб змішувати цементно-піщаний розчин, але мені знайомий сказав, що використовувати для такої роботи звичайний електродриль не можна, а треба придбати спеціальний пристрій. Невже я не правий?

Микола Рябчук, м. Мена

Консультацію надає Віталій КРАСЬКО, продавець магазину «Інструмент», що розташований на Центральному ринку м. Чернігова.

— Дриль-міксер — це один із різновидів дриля. Дриль-міксер сконструйований як інструмент для змішування в'язких будівельних розчинів і сумішей, гіпсу, клеїв, шпаклівки, ізоляційних матеріалів, а також фарб і лаків. За рахунок низьких оборотів, великої потужності й крутного моменту, дрилі-міксери можуть використовуватися для свердління отворів великого діаметру в різних матеріалах: дереві, металі, кераміці, склі, пластмасі. Таким чином, це багатофункціональний інструмент для комплексних робіт. Дриль-міксер не має функції удару! Інструмент можна застосовувати також для вгвинчування/вигвинчування гвинтів і гвинтових свердел.
На відміну від звичайного дриля, для дрилі-міксера передбачена збільшена потужність за рахунок особливо міцного редуктора. Головна особливість — великий крутний момент, який, у першу чергу, необхідний для функції змішування. Через особливості конструкції всі дрилі-міксери важкі. В середньому вага різних моделей становить 3 кг і більше. Для комфортної роботи передбачаються додаткові рукоятки.
Конструкція дрилів-міксерів розрахована на великі тривалі навантаження і гарантує довговічність інструмента. Іноді інструмент комплектується насадкою для змішування, патроном для свердління, однією або двома додатковими рукоятками. При купівлі дриля-міксера обов'язково перевіряйте комплектність.
На що слід звертати особливу увагу при купівлі дрилі-міксера? Перш за все, на потужність, кількість обертів (як правило, кількість обертів не перевищує 800 за хвилину. На багатьох моделях передбачається можливість попередньої установки числа обертів), діаметр змішувача (великий діаметр насадки-змішувача вказує на кращі функціональні можливості за обсягом матеріалу, що змішується), шпиндель (моделі дрилів можуть відрізнятися за діаметром шпинделя, від якого залежить подальший підбір додаткових насадок), реверс — можливість обертання у протилежний бік (для дрилів-міксерів є додатковою функцією, на багатьох моделях відсутня).

Газета "Біла хата"



Теги:консультація, міксер для розчинів, Домашній майстер, господар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar