реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Долучайтесь до альбому писанок!

Перед Вами - ескізи сторінок майбутнього альбому писанок Чернігівщини, які зібрав наш сучасник, сосничанин, художник-майстер, різьбяр, Анатолій Петрович Семенцов.

Анатолій Петрович доклав чимало зусиль, щоб зібрати цей унікальний матеріал. Наступного року ми знову будемо готуватися до Великодня, очищати душу від скверни, малюючи писанки.

Щоб проникнути в цей неймовірний світ, Анатолій Петрович просить всіх нас допомогти йому опублікувати цей альбом: "Об'їздивши майже всі куточки Чернігівської області, мені вдалося зібрати ці перлинки народного мистецтва. А скільки їх не знайдено, скільки втрачено назавжди.
У різних селах, районах були свої традиції, своя технологія і колір.
Дивні назви мали візерунки писанок. Це «язь», «ружа», «напівружа», «барвінок», «шестиквітка», «вербичка», «пшеничка», «огірочки», «човничок», «котяча лапка», «волове око», «обротька», «грабельки», «вили», «млинок», «кажан», «рибка» і, як не дивно, «відьма», і багато-багато інших.
Малюнок на писанці – це образ, це ікона. Людина, яка пише писанку, повинна мати чисті помисли, і ці добрі помисли передавались із писанкою тій людині, якій її дарували.
У писанці знаками, малюнком кодувалось добро, бажання душі та потаємні сподівання. Тож давайте разом сіяти добро в своїх душах та душах своїх нащадків."

Альбом буде містити близько 180 різних зразків писанок Чернігівщини, техніку їх розпису, опис писанок та місця їх походження. Він вже є унікальним. Автор серед іншого хоче поширити свій альбом в школах та позашкільних закладах ЧЕРНІГІВЩИНИ (!) - аби діти та всі бажаючі змогли долучитися до творчості, відчули незримий зв'язок з найдревнішими символами Життя.

Для випуску 500 екземплярів якісним кольоровим друком цього альбому видавництво просить 21 000 грн.

Спеціально для збору цих коштів Анатолій Петрович відкрив картку в Приватбанку:

4149 4991 4670 6641

Семенцов Анатолій Петрович

Для перерахування з інших українських банків маємо наступні реквізити:
одержувач: СЕМЕНЦОВ А.П.
рахунок: 26203893208767
IBAN: UA873052990000026203893208767
банк одержувача: АТ КБ "ПРИВАТБАНК", КИЇВ, УКРАЇНА
РНОКПП одержувача: 1793611051
призначення платежу: поповнення рахунку СЕМЕНЦОВ АНАТОЛІЙ ПЕТРОВИЧ

Давайте допоможемо автору найскоріше видати цей унікальний альбом!

Долучайтеся! Зробімо разом цей світ добрим, чистим і щирим!

Андрій ТКАЧ



Теги:Андрій Ткач, альбоми, Писанки, Сосниця, Семенцов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar