реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Доки Онуфрій засідає під берьозкамі...

Сьогодні, коли митрополит київський Онуфрій (Березовський) засідає аж у Єкатеринбурзі, яко постійний член синоду російської церкви (посоромлена брехня про самостійність так званої УПЦ стоїть під кудрявими бєрьозкамі), варто нагадати про невідворотність Томосу про автокефалію українського православія. Я кажу "українського", бо УПЦ МП має до українського стільки ж стосунку, як митрополит Пруський Константинопольської церкви Елпідофор до німецької Пруссії...

Власне, цей митрополит і сказав відверто те, чого поки що не може сказати Патріарх Варфоломій I - сказав без традиційної для церковних греків - наслідників візантійщини викрутасівщини. Мовляв, українська церква - дочка константинопольської, а московська - дочка української церкви. І Вселенський патріархат ніколи не віддавав на вєкі вєчниє українську церкву під хомут московського престолу. Та ще й нагадав Томос 1924 року про автокефалію польської православної церкви - і там (ахтунг! ахтунг!) слова не тільки про Україну, але й землі колишньої Литви. З чим вітаю первоієрарха Білоруської автокефальної церкви архієпископа Святослава (Логіна), адже це йде мова і про Білорусь. Вона також відійде від Московщини.

Ага, ще одне: митрополит Елпідофор дав інтерв'ю для російського видання "Правмир", а ті поступили традиційно для совка: що було невгодно - викинули. Проте Укрінформ замовив переклад інтерв'ю з грецької і там стільки сенсацій... Та все по московській нахабній головушці...По тій, що під куколем і по тій, що з проплєшинами (думаєте, даремно у них на гербі двоголова птиця?).

Митрополит Елпідофор - член синоду, ректор навчального закладу на острові Халкі, тобто вважайте, що це голос вселенського Патріарха, дай, Боже, йому обминути всі "новічкі" та інші смертельні російські випроби!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:автокефалія, Томос, Варфоломій, Елпідофор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar