реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Добра справа. За чисті «легені» міста

До Міжнародного дня біологічного розмаїття стало традицією залучати представників громадськості Чернігова до акцій з озеленення та збереження зелених зон міста. В рамках проекту «Чернігову бути зеленим” за фінансової підтримки Посольства США в Україні, який реалізують Чернігівська благодійна організація “Аратта” та МБФ «Глобальна допомога», керівники та активісти цих організацій висадили квіти на клумбах міського парку культури та відпочинку. Цей парк — частина міського лісу «Кордівка», який взялися захищати громадські організації.

Насіння квітів було надано підприємством «Ірбіс» та агробіостанцією при педуніверситеті ім.Т.Г.Шевченка. Розсаду виростили волонтери МБФ «Глобальна допомога», а підготувати клумби та висаджувати квіти допомагали: НГО «Людина і природа», учні ЗОШ №2 (Касаткіна Т.І.) та школярі станції Юних натуралістів.

Співпраця трьох секторів: влади, бізнесу, НГО та добровільний вклад мешканців Чернігова дасть позитивні результати по збереженню зелених зон міста. З цією метою було ініційовано ЧОБО «Аратта» проведення Громадського форуму: Нові перспективи Ялівщини, яка як і Кордівка є зеленими легенями Чернігова і потребує природо-охоронного статусу. Учасники форуму підтримали Громадський рух за збереження Ялівщини та надання їй статусу Регіонально-ландшафтного парку.

Газета "Біла хата"



Теги:розмаїття, квіти, дерева, Легені, Клумба, Місто, посадка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar