реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

До вас їде ревізор!

"До вас їде ревізор!" Ця майже класична фраза продовжує залишатися актуальною й сьогодні. Тому що й сьогодні ревізори шукають і знаходять фінансові порушення у найрізноманітніших сферах діяльності. Нещодавно КРУ в Чернігівській області виявило, що спортивна школа утримувала авто для чиновників, а Центр фізичного здоров’я купував павільйони для… «чужого дяді».

Це з’ясувалося при ревізіях фінансово-господарської діяльності Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту та Чернігівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за 2007 — 2009 рр.
Зокрема, як встановили ревізори, при обрахуванні потреби в бюджетних асигнуваннях керівництво школи олімпійського резерву з лижного спорту включило до кошторису гроші на утримання автомобіля «ДЕУ Ланос». Проте згідно з подорожніми листами авто перебувало у користуванні не школи, а… відділу з питань фізичної культури та спорту Чернігівської ОДА. Таким чином, школа незаконно використала більше 80 тисяч бюджетних коштів.

Не менш цікавою виявилася практика фінансово-господарської діяльності обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Так, за гроші, виділені в 2008 році з обласного бюджету, згаданий центр придбав для КП «Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна»… два павільйони для запасних гравців на 12 місць кожний та один павільйон для суддів на загальну суму 53 тисяч гривень. Ревізори кваліфікували це як порушення ст. 119 Бюджетного кодексу України про нецільове використання придбаного майна та коштів.
Як повідомило Головне фінансове управління ОДА Чернігівської області, порушення, встановлені в ході ревізії школи олімпійського резерву з лижного спорту, будуть усунуті шляхом зменшення бюджетних асигнувань при затвердженні кошторису на 2010 рік. Що ж стосується павільйонів, то наразі на вимогу ревізорів це майно вже повернуто центру «Спорт для всіх».

Надія ПОЛЯКОВА,
начальник відділу контролю у сфері освіти і культури Контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області




Теги:стадіон ім.Ю.Гагаріна, Спорт для всіх, ревізори, КРУ в Чернігівській області, автомобіль ДЕУ Ланос», Чернігів.


Читайте також



Коментарі (0)
avatar