реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

До лікарні -- з постіллю і ліками

У жовтні 2009р. органами державної статистики Чернігівської області проведене опитування членів домогосподарств, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їх життя, з метою дослідження питань, пов’язаних із доступністю для населення послуг охорони здоров’я та лікарських препаратів. Усього було опитано 310 домогосподарств Чернігівщини.
У 97,8% опитаних домогосподарств області хто-небудь із членів протягом року потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного обладнання, проте п’ята частина з них не змогла задовольнити ці потреби. Основною названою причиною недоступності окремих видів медичної допомоги була занадто висока вартість ліків. Це становило 96,5% відповідей.

Залишаються проблеми з доступністю послуг лікарів. За даними опитування, 8,5% домогосподарств при потребі не змогли відвідати лікаря. Основними причинами були занадто висока вартість послуг та відсутність спеціаліста потрібного профілю.

Висока вартість відвідування стоматолога, протезування, проведення медичних обстежень, отримання лікувальних процедур спричинили вимушену відмову від цих видів медичної допомоги значної частини домогосподарств області, члени яких їх потребували.

Значна частина населення, яка потребувала медичної допомоги, повідомила про неможливість лікуватися в стаціонарі. Вимушена відмова від лікування в стаціонарних медичних установах пов’язана із занадто високою вартістю лікування (87,6%) та відсутністю відділень потрібного профілю (12,4%).

З числа осіб, котрі повідомили, що перебували на стаціонарному лікуванні, абсолютна більшість (95,9%) брали із собою до лікарні медикаменти, 63,9% – постільну білизну, 57,1% – їжу. Нічого з перерахованого не брали всього 2,2% таких осіб.

Головне управління статистики




Теги:лікарі, медичне обслуговування, висока вартість ліків, стоматолог


Читайте також



Коментарі (0)
avatar