реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

До Катерининської церкви передано свічу пам’яті

Члени чернігівської делегації та гості біля Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні.
19 червня 2010 р. у Національному музеї «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» (Київ) стартувала міжнародна компанія «Не дамо згасити свічу !».
Мета: вшанування пам’яті мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років, недопущення замовчування справжніх причин, наслідків та самого факту організації геноциду Українського народу.
Організатори: Світовий конгрес українців та Український інститут національної пам’яті. До акції долучились МБФ «Україна 3000», Асоціація дослідників голодоморів в Україні, громадські, молодіжні організацій і політичні партії.
Чернігівщину представляли: від Чернігівського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів – вояк УПА і учасник українського збройного підпілля другої половини 40-х років XX ст., політв’язень сталінських концтаборів Ярослав Цап; від Чернігівської обласної організації Української народної партії – Олександр Майшев; від Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Українська народна молодь» – Катерина Довбенко. До делегації в приватному порядку долучилися мешканці Чернігова і Москви (Росія).
Олександр Майшев мав честь під час меморіального мітингу та поминального богослужіння представляти Чернігівську область із освяченою свічою пам’яті з написом на чорній стрічці «Голодомор 32-33. Чернігівщина пам’ятає».
Гостю з Москви представники Українського інституту національної пам’яті подарували буклет російською мовою про трагедію Голодомору 1932-1933 років в Україні. Після завершення заходу екскурсовод Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні ознайомив чернігівську делегацію та гостей з Чернігова і Москви з експозицією музею.
У той же день представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області передав освячену свічу пам’яті з написом на чорній стрічці «Голодомор 32-33". Чернігівщина пам’ятає» отцю Євгену Орді в кафедральний собор святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату у Чернігові для проведення міжнародної компанії «Не дамо згасити свічу пам’яті!» на Чернігівщині.

Сергій Бутко
представник Українського інституту
національної пам’яті у Чернігівській області


Зліва направо: в імпровізованій президії народний депутат України Іван Заєць, в.о. голови Українського інституту національної пам’яті, академік Ігор Юхновський, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів

Виступає генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів.

У кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату у Чернігові передача освяченої свічи пам’яті з написом на чорній стрічці «Голодомор 32-33. Чернігівщина пам’ятає» представником Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області отцю Євгену для проведення міжнародної компанії «Не дамо згасити свічу пам’яті!» на Чернігівщині.








Коментарі (0)
avatar