реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

До Дня Гідності та Свободи

У переддень відзначення Дня Гідності та Свободи, 20 листопада 2020 року, в Чернігові відбулася церемонія з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні – учасників Революції Гідності 2013- 2014 р.р., які загинули на Майдані, відстоюючи європейські цінності і прагнення українців до свободи. Серед загиблих – громадські активісти родом з Чернігівщини: Андрій Мовчан, Василь Прохорський та Віктор Орленко.

У заході спільно, з представниками громадськості, влади та духовенства взяли участь і працівники Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів так концертних програм.

Заупокійну літію відправив протоієрей, секретар єпархіального управління Чернігівської єпархії Православної церкви України, настоятель Катерининської церкви отець Роман.

З промовами до учасників громадської панахиди звернулися учасники Революції Гідності: голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко, кандидат історичних наук, представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець, поетеса Надія Галковська, громадські активісти Сергій Соломаха, Станіслав Журавель та Володимир Петрушанко. Провів захід учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков.

В пам’ять про загиблих учасників Євромайдану учасники акції поклали квіти до стел Героїв Небесної Сотні та «Герої не вмирають», на згадку про тих, хто поклав життя за свободу і вільне майбутнє української держави під час Революції Гідності та в російсько-українській війні на Сході України.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм


Фото Віктора Кошмала



Теги:небесна сотня, День Гідності та Свободи, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar