реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Для шустерів і коломойських Україна - лише ринок

Шоу замість усвідомлення. Яке значення має вчорашня суперечка Коломойского з Шустером? Жодного. Бо світ їх обох ніяк не перетинається з життям українського суспільства, яке для обох є лише ринком. І суспільства є ринками, але життя здорових націй не завершується лише бажаннями щось продати чи купити, чи навіть саму націю або її землю. Нації хочуть розвиватися, стверджуватися у світі, захищати і поширювати власні цінності і так, збагачуватися. Що гальмує збагачення українців? Так, олігархічна система, для якої цінністю є лише самозбагачення. Коломойський- стовп цієї системи, Шустер- інструмент. А Зеленський і його депутати - слуги.

Ось вчора вони прийняли закон про те, що забудовники не повинні вкладати кошти в школи, садочки , інфраструктуру міст. Цю величезну , болючу проблему не вилікували, а загострили. Єдине, що вдалося опозиції- відтермінувати вступ в дію цього закону. Будемо боротися за його скасування.

Інший закон забороняє українським продюсерам отримувати субсидії на створення фільмів у вигляді повернення частини кваліфікованих витрат. Дозвіл на це залишили лише іноземцям. Для чого? Для того, щоб власники великих студій могли здавати їх в аренду іноземцям за кошт держбюджету. Ще й заборонили українським акторам, режисерам, каскадерам працювати на цих фільмах, використовуючи спрощену систему оподаткування. Щоправда теж з відтермінуванням. Отже бюджет ми тепер вертатимемо іноземним компаніям з російськими бенефіціарами, а не українцям. Мене чесно бісить не те, що власники студій і росіяни ( ну, і інші іноземці) зароблятимуть на бюджеті, а те, що нову владу не турбує ні доля українського режисера , якому тепер вигідніше в Польші знімати, ні доля батьків з Левандівки у Львові, у яких школа переповнена, бо все забудували, а школу не збільшили. Надія на те, що ця законотворчість виписана настільки безграмотно, що втілити в життя цей вал лобістських ініціатив президента і його команди буде не просто.

P.S. Ну і з дрібного. Зняли близько 30 мільйонів фінансування Малої Академії Наук, яка фінансує участь школярів у міжнародних олімпіадах і стільки ж з Інституту Книги. Натомість 26 мільярдів гривень без пояснень виділили на РНБО, тобто у пряме ручне управління президенту на те, що йому заманеться.

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ



Теги:Княжицький, Шустер, єврейське лоббі, Коломойський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar