реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Дивні підрахунки вартості гуслів Бояна

Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери завітала до Новгорода-Сіверського з метою проінспектувати заклади культури та пам’ятки міста.

Голова комісії, колишній заступник голови обласної адміністрації Сергій Журман говорив про те, про що говорять всі новгород- сіверці: необхідність капітального ремонту Тріумфальної арки та торгових рядів. У планах – повернути скульптурі Бояна, що на Замковій горі вкрадені гуслі, птахів та меча.

І тут голова комісії нарахував щось таке дивне: "Ми не є проектантами, аби уявляти, яка це буде сума, але беззаперечно це буде більше, ніж сума з 6 нулями, більше мільйона однозначно". На гуслі і птахів? Це хіба з відкатами у стилі урядування прем'єрки Юлії Тимошенко?!

Йшла мова на засіданні комісії і про ремонт бібліотеки та надання їй імені. Тут обговорюється все більше питання про купця Мєдвєдєва, в будинку якого і знаходиться нині бібліотека. Але ж Новгород- Сіверський має багато інших імен, саме зі сфери культури - Новгород- Сіверський 25 років був фактичною духовною столицею лівобережної України з іменами Варлаама Шишацького, Євстафія Пальмовського, Пантелеймона Куліша, Чалого - біографа Шевченка... Невже нема з кого вибрати, що треба мусолити російського купця?

Неодноразово піднімалось питання щодо зміни вектора роботи музея-заповідника "Слово о полку Ігоревім". Він має стати українським музеєм. Директора установи обиратимуть шляхом проведення конкурсу.

За оптимістичним сценарієм, а це якщо буде політична воля і виділені кошти, реставрація культурних об’єктів почнеться не раніше весни наступного року.



Теги:Новгород- Сіверський, Чернігівська обласна рада, Слово о полку Ігоревім


Читайте також



Коментарі (0)
avatar