реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Дивне рішення Папи Римського

Папа Франциск оголосив, що 8 грудня проведе консисторію з нагоди введення в сан нових кардиналів. У переліку є також владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський УГКЦ (Австралія).

Як повідомляє РІСУ, отець Микола здійснював душпастирські служіння в храмі Матері Божої Неустанної помочі в Прокоп’євську (РФ), був настоятелем монастиря Отців Редемптористів та парафії в Івано-Франківську, провінційним економом. Від 2015 року служив на парафії святого Івана Христителя в Ньюарку, США, Філадельфійської архиєпархії УГКЦ.

15 січня 2020 р. Папа Франциск прийняв зречення з пастирського уряду єпископа Мельбурнського УГКЦ Петра Стасюка. Водночас новим єпархом Святіший Отець призначив о. Миколу Бичка, єромонаха ЧНІ, парафіяльного сотрудника на парафії святого Івана Христителя в Ньюарку, США.

Хіротонія владики Миколи переносилася через ковід і відбулася 12 липня 2021 року у Львові.

Дивина цього рішення Папи Франциска Берґольо полягає в тому, що відтепер саме кардинал з Австралії буде очолювати соборні богослужіння, а не глава УГКЦ Святослав Шевчук. Тобто глава церкви має нижчий статус, ніж наймолодший архієрей. Чи для Ватикану Святослав Шевчук і не глава УГКЦ? Та й взагалі якщо УГКЦ - церква східної традиції, то які можуть бути кардинали?

...Недарма відомий релігієзнавець Олександр Саган через це призначення нагадав: папа Берґольо - єзуїт.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Святослав Шевчук, єзуїти, ватикан, УГКЦ


Читайте також






Коментарі (0)
avatar