реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Дивна московська церква: на молитву -- за пропусками!

Українська православна церква Московського патріархату рекомендує віруючим без запрошень не приходити на молебень, що відбудеться на Володимирській гірці 27 липня з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, повідомляє Православний Оглядач з посиланням на Українські Новини.

Про це на прес-конференції сказав прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП), голова Синодального інформаційно-просвітительського відділу протоієрей Георгій Коваленко.

"Українська православна церква не рекомендує тим, у кого немає запрошень, намагатися потрапити на Володимирську гірку. Тому що ми знаємо, що там будуть кілька президентів, вони є охоронюваними особами, офіційні делегації різних країн, і, хто з віруючих хоче потрапити, нам певну кількість запрошень видали для церкви, і вони поширюються нашою церквою", - розповів він.

Георгій Коваленко порекомендував скористатися й подивитися трансляцію молебню по телевізору або послухати по радіо, а також прийти на богослужіння в Києво-Печерську лавру. Певно, московська церква боїться за безпеку свого патріарха Кіріла (Гундєява) та президента РФ Владіміра Путіна.

З його слів, намір брати участь у заходах, присвячених 1025-річчю хрещення Русі, висловили чотири президенти (при цьому він не уточнив, які саме), представник Папи Римського, а також керівники 9 помісних православних церков, решта 6 мають намір бути представлені делегаціями.

Натомість уже відомо, що принаймні два патріархи не приїдуть до Києва -- константинопольський та антіохійський. А президенти їдуть лише два -- Молдови та Сербії.

Нагадаємо, що Українська православна церква Київського патріархату, на відміну від московської, запрошує киян та гостей міста прийти на хресну ходу, на молебень та на богослужіння у Володимирському патріаршому соборі. Безперешкодно.



Теги:хрещення Русі, Путін, Київський патріархат, УПЦ Московського патріархату, 1025-річчя, Кіріл


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Стільки бажаючих, що до молитви допускають лише вибраних.
avatar