реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дивна мобілізація: перевіряє прокуратура

Тривають організовані прокуратурою Чернігівської області перевірки дотримання вимог законодавства щодо мобілізаційної підготовки і контролю за здійсненням цих заходів в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, які мають мобілізаційні завдання.

При виявленні порушень прокурорами вживаються заходи реагування, які змушують виправляти ситуацію.

Таким чином, усунуто виявлені порушення в питаннях створення в органах державної влади окремих мобілізаційних підрозділів та кола їх роботи, у питаннях відповідності вимогам закону мобілізаційних планів та програм.

На виконання вимог прокурорів районів області виправлено й ряд порушень додержання вимог законодавства щодо забезпечення місцевими державними адміністраціями належного контролю, в тому числі за станом мобілізаційної готовності підприємств, установ та організацій, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань.

Також органами прокуратури області проведено ряд перевірок щодо захисту конституційних прав громадян, призваних на військову службу під час мобілізації. Встановлено, що в більшості випадків мобілізовані громадяни звільнялися з роботи без збереження за ними середньомісячного заробітку. На виконання внесених за такими фактами подань органів прокуратури загалом поновлено на роботі близько 100 осіб.

Разом з тим, говорити про усунення всіх недоліків зарано. Зокрема, суттєві порушення виявлено перевірками утримання відповідними суб’єктами захисних споруд цивільного захисту у стані, визначеному нормами законодавства.

Всього за результатами проведених перевірок органами прокуратури області з вказаних питань внесено 46 подань. Наглядова та координаційна робота продовжуються.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, мобілізація, військовий комісаріат, АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar