реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Диверсія під москвою

За 169 кілометрів від російської столиці після підриву залізничного полотна з рейок зійшов ешелон з 19 вантажними вагонами.

московська залізниця повідомила, що «інцидент стався через вручання сторонніх осіб».

Це найбільша диверсія, яка свідчить, що путінський режим не може забезпечити безпеку навіть поблизу москви, підмітило «Агентство».

Перед цим сталася ще низка «інцидентів». Так, у Брянській області в травні відправили під укіс два ешелони, один з яких — із 60 вагонами. В Тульській області на залізниці вивели з ладу резервне живлення приладів, які мали попереджати про небезпеку зіткнення поїздів. Ще дві диверсії влаштували неподалік санкт-петербурга.

За перше півріччя 2023-го «за поребриком» за диверсії на залізниці в 21 регіоні затримано 66 осіб. Третина — школярі та студенти. В більшості випадків виводили з ладу релейні шафи з устаткуванням для регулювання руху потягів.

Дедалі частіше російські ЗМІ з обуренням пишуть про атаки на москву та на сусідні області українських безпілотників. І в цій ситуації російська влада рекомендує регіонам і компаніям… самим подбати про свій захист. Але й тут є нюанси. Найбільш захищеною видається москва. З початку війни на захист столиці й області від атак безпілотників витратили в 11 разів більше, ніж у шести регіонах, що межують з Україною. За інформацією державних закупівель, московський регіон на боротьбу з дронами витратив маже 1,3 млрд рублів: «мосводоканал» — 336 млн рублів, «мосенерго» — 14 млн рублів, аеропорт «Шеремтьєво» — 49 млн рублів. Системи приглушення безпілотників закупили компанії «роскосмосу», ракетно-космічна корпорація «Енергія» і навіть московські навчальні заклади.

Серед регіонів найбільше витратили на захист Смоленської АЕС — 348 млн рублів, у Нижегородській області — майже 100 млн рублів на захист будівлі влади, в Челябінській області — 20 млн на ядерний збройний комплекс «Маяк».

Війна дуже дорого обходиться росії. За інформацією Financial Times, витрати бюджету на оборону в 2023-му зросли на 3,4 трлн рублів, майже на 12% більше від запланованих 29 трильйонів. Водночас, незважаючи на сотні тисяч жертв, сотні
мільярдів доларів, викинутих на вітер, у росії нічого не змінюється.

«Зараз же ми розуміємо: бортников може вішати путіну будь-яку локшину про шпигунські мережі в Україні, армія при шойгу могла наскільки завгодно бути розкрадена й не готова до війни, лавров може нескінченно міркувати про єврейське коріння гітлера, захарова — не просихати, а кадиров — начепити своїм дітям усі державні нагороди, які лише є. Всі ці люди можуть виконувати свої функції дуже погано або не виконувати їх зовсім. Вони можуть виставляти себе на посміховисько, все одно залишаться на своїх місцях, поки на своєму місці путін. Це звичний стан автократії, вона не може дозволити собі навіть косметичних змін», — такою побачив ситуацію в рф російський опозиціонер Максим Кац.

Науковець Андрій Десницький вважає: проблема в тому, що «путінському режиму начхати не лише на українців, а й на власних громадян, котрих він сприймає як розхідний матеріал для вирішення власних завдань, а завдання одне — нескінченне перебування при владі, яка не обмежена нічим».

Богдан КУШНІР, My WebPage"Голос України"



Теги:Богдан Кушнір, широка війна, диверсія, ДРГ, аварія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar