реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Диверсія під Ічнею. Населення евакуюють (доповнено)

Як повідомив Микола Череп, голова обласної організації Народного Руху, поблизу Ічні ввночі підірвано арсенал зброї. За його даними - це 6-й арсенал, що знаходиться в селі Дружба.

Вибухи почалися орієнтовно з півчетвертої ночі і тривають зараз.

Населення Ічні евакуюють, така ж ймовірність щодо Прилук. Вибухи чути навіть в Ніжині.

"Я мешкаю за 20 кілометрів, але в мене є погреба - тому безпечніше. Починаю приймати людей, розраховую на пару днів" -розповів Микола Череп, засновник "Соколиного хутора" (село Петрушівка).

Чому після вибухів у Балаклії та Калинівці не зроблені були службовцями Міноборони необхідні заходи для убезпечення подібного в Ічні - питання, на яке мали би дати відповідні органи.

«О 3 годині 30 хвилин поступила інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня, Чернігівської області, стався вибух на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Здійснюється евакуація людей. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події», - йдеться в повідомленні Генштабу Збройних Сил. Школи Ніжина розпочали прийом евакуйованих - цим займаються 3,9, 15, 16 і 17 школи. Згадані школи відмінили заняття. Там працюють психологи, лікарі, організовується харчування. Як повідомив депутат обласної ради Сергій Охонько, найближчим часом буде сформований штаб допомоги по Ніжину. Пункти допомоги потерпілим організовані також у Бахмацькому районі - про готовність приймати людей повідомили Дмитрівська, Кропивненська та бахмацька школа № 4. Евакуюють людей в зоні ураження 25 кілометрів в радіусі. Вже евакуйовано біля 10 тисяч людей. Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:генштаб, Дружба, вибухи в Ічні, диверсія, Микола Череп


Читайте також



Коментарі (0)
avatar