реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Дитяча студія "Сіверських клейнодів" з річним творчим звітом

Продовжують вражати талантами й бурхливою радістю від творчої праці вихованці школи-студії академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка. Студія працює від 2011 року, і вже доброю традицією стали щорічні звіти, які відбуваються як повноцінні концерти – з яскравою програмою і повним залом глядачів. Цього року звітний концерт відбувся 3 червня. Це були різноманітні концертні номери: сольні й ансамблеві вокальні виступи у супроводі танцювальних груп і окремі хореографічні постановки. Діти продемонстрували і свої артистичні таланти, і педагогічні таланти своїх вчителів.

А головний балетмейстер «Сіверських клейнодів» і керівник хореографічного відділу дитячої студії Олексій Мироненко навіть виступив на сцені разом зі своїми учнями. Концерт також підсилили дорослі артисти ансамблю. Чудовою вокально-хореографічною композицією вони проілюстрували і дітям, і їхнім батькам у залі, до яких висот варто прагнути і чого можна досягти, наполегливо займаючись у дитячій студії поруч з майстрами своєї справи – професійними артистами «Сіверських клейнодів».

У звітному концерті взяли участь вихованці вокального відділу класів Ольги Мандзюк, Надії Мовлян,Наталії Гультяєвої; хореографічного відділу класів Олени Овечко та Олексія Мироненка.

Потужний концерт, який діти відпрацювали 3 червня 2018 року майже повністю своїми силами, вразив не лише яскравими номерами та гарними костюмами. Але й щирою всеосяжною радістю й захопленням, з якими юні артисти творили на сцені. Ці діти, де б згодом не працювали у дорослому житті, завжди нестимуть творчу іскру від музики рідного краю, народної культури й мистецтва, до яких долучилися разом із досвідченими й чуйними наставниками-професіоналами. Цього року сертифікати про закінчення школи-студії отримали шість випускників: Катерина Віник, Катерина Луліна, Олександра Корсунь, Аліна Корнєєва, Анастасія Володко, Олександр Велігорський.

Дитяча мистецька студія «Сіверських клейнодів» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм розвивається і розширює свою діяльність. Нині тут займається близько ста дітей від 4 до 17 років. Цього року, окрім вокального та хореографічного відділів, на потребу часу з’явився відділ комп'ютерного дизайну. Вже перші роботи виявилися дуже успішними: оригінальний логотип дитячої мистецької студії прикрасив календарики та плакати. Отже відтепер «Сіверські клейноди» матимуть можливість ще й виготовляти власну рекламну продукцію.

Віра ЛОБАНОВСЬКА



Теги:Сіверські клейноди, юні таланти, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar