реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Директор Чернігівського музею проти міністра культури

Соціальні мережі повідомили про акцію протесту проти міністра культури Вячеслава Кириленка та директора Національного історичного музею України Тетяни Сосновської. У ній брали участь і директор Чернігівського історичного музею імені В.Тарновського Сергій Лаєвський та його підлеглі.

Тетяна Сосновська була тривалий час директором музею- квартири Павла Тичини у Києві і перетворила його в помітний культурницький та відвідуваний заклад. А ще пані Тетяна відома як патріотка української церкви - на батьківщині Павла Тичини, у селі Піски Бобровицького району, вона активно допомагає громаді УПЦ Київського патріархату. Очоливши Національний історичний музей, вона припинила розкрадання та пробує зупинити бездіяльність культпрацівників, які сидять недвижимо з радянських часів і пропагаують совєтчину.

В той же час Чернігівський історичний музей імені В.Тарновського, за словами автора сайту "Музеї України", є музеєм радянського музею. І його експозиція не відповідає ні сучасному стану історичної науки, ні закону про декомунізацію. А саме центральне приміщення історичного музею вже треба рятувати від загибелі - підперта стіна фанерою, щоб менше затікали тони води, обідрана дранка... Так що Сергію Лазаревичу треба в першу чергу захистити свій музей від нищення!

Що ж до Вячеслава Кириленка - це перший виразно проукраїнський міністр, який не тільки говорить, але й діє. І виступи чи то якогось Ройтбурда в Одесі чи Лаєвського в Чернігові нічого не змінять у ставленні української культурницької громади до міністра.

Василь ЧЕПУРНИЙ
До теми: http://siver.com.ua/news/chernigivskij_istorichnij_muzej_dovedetsja_robiti_ukrajinskim/2015-04-16-16609
http://siver.com.ua/news/direktor_ukrajinskogo_institutu_nacionalnoji_pam_39_jati_rozkritikuvav_chernigivskij_istorichnij_muzej/2015-03-30-16510
http://siver.com.ua/news/kritichnu_stattju_pro_istorichnij_muzej_znjala_cenzura_borciv_z_ministrom_kulturi/2015-04-01-16526



Теги:Вячеслав Кириленко, Сергій Лаєвський, Тетяна Сосновська


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А у чому суть претензій до міністра і директора?
avatar