реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дипломатичний ляпас

Схоже, справа йде до розриву дипломатичних відносин між ЄС і Росією...

Глава МЗС Росії Сєргей Лавров на сьогодні скликав у своє міністерство послів країн Європейського Союзу. Однак у відповідь одержав смачного дипломатичного ляпаса - посли відмовились від запрошення пана Лаврова і не прибули на зустріч.

Ба, навіть, більше! Дипломатичне представництво ЄС у Москві виступило з різкою заявою проти РФ і заявило, що війна, розв'язана Росією в Україні, — це "екзистенційна загроза безпеці ЄС".

Європейський Союз наголосив, що війна, розв'язана Росією, — це екзистенційна загроза безпеці ЄС, а тому позиція Китаю щодо цієї війни неминуче впливає на наші двосторонні відносини.

ЕС очікує, що Китай закликає Росію до негайного дотримання принципів суверенітету, незалежності та територіальної цілісності без висування будь-яких вимог та до виведення всіх військ та військової техніки з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Сторона ЄС висловила серйозне занепокоєння щодо значних обсягів товарів подвійного призначення та передових технологій, що експортуються з Китаю російським військово-промисловим комплексом. ЄС закликав Китай зробити в рамках своєї юрисдикції ефективні кроки щодо припинення потоків цих найчутливіших товарів.

Ростислав ДЕМЧУК



Теги:Лавров, Україна - ЄС, Ростислав Демчук, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar