реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дипломат закликав чернігівців не боятися Євросоюзу

Єдиний ринок Європейського Союзу – це 500 мільйонів споживачів при загальному обсязі ВВП 17 трильйонів доларів, у той же час у Митному союзі цей показник складає 3 трильйони доларів. Про це заявив у Чернігові 15 серпня заступник посла Великої Британії в Україні Мартін Дей ( на знімку) у рамках «Вуличного євроуніверситету».

Він повідомив, що Британський уряд виступає за те, щоб були ліквідовані торгові бар’єри в кооперації.

Дипломат зазначив, що уважно слідкує за ситуацією , що виникла між Україною та Росією на кордоні.

На його погляд, у русі до Європейського Союзу «немає нічого, щоб завадило також розвитку зв’язків з Російською Федерацією у різних сферах». М.Дей взяв участь у відкритті виставки карикатур, присвячених європейській інтеграції.

Сергій ПАВЛЕНКО.



Теги:Україна - Великобританія, Сергій Павленко, євроінтеграція


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
За роки незалежності життя в Україні віддалилося від більш-менш європейського в роки перебудови до сьогоднішнього африканського - по більшості  показників та рейтингів. 
Незважаючи на постійні балачки про Європу, Україна впевнено рухається до Африки.
В роки перебудови Горбачов, Тетчер та Рейган з Бушем-старшим багато говорили про конвергенцію, тобто про зближення та злиття двох систем, а в результаті зблизилися з Африкою. 
З підписанням угоди про асоціацію з Європою нічого  в українському житті не зміниться. Не змінимся ні ми, пересічні, ні менти, ні судді, ні депутати з урядовцями та чиновниками. Все як є, так і буде надалі. 
Чи не почати, пане Василю, з малого. Попробуйте змінити ментально-побутовий рівень нашого народу. Командируйте Волощука в Німеччину і нехай він розуззнає і нам розкаже в чому відрізяється повсякденне життя німця і українця - пересічного, мента, вчителя, лікаря. чиновника, депутата, урядовця, президента та прем'єра, пенсіонера та бомжа. Які в них і у нас проблеми, як вони і ми їх розв'язуємо. Чим ми відрізняїмось від них. Скеруйте на це і роботу "Просвіти"
Це була б корисна просвітньо-пізнавальна програма, шо могла б змінити ментально-побутовий рівень нашого народу. А зміниться народ, - зміниться все, - і влада і життя наше.
avatar
2
Ми й намагаємося міняти саме рівень народу. Ідея з Волощуком цікава, але це може написати будь-хто, хто буває за кордоном. Цікавіше інше: маса чиновників шляється по закордонах і нічого в цьому плані не привозить, тільки шмотки...
avatar
4
пане Василю, не для того наші чиновники їздять до Європи та Америки, щоб розповідати нам про реальне життя у країнах-членах ЄС, адже Греції чи Болгарії нема чим похвалитись! і до того ж лідери так званих "демократичних" партій їдуть з однією метою - знайти спонсорів, які оплатять їх передвиборчу кампанію!
avatar
3
пане angor, я Вам розкажу, нещодавно знайомі зі Словакії приїхали, так вони далеко не в захваті від вступу до ЄС, адже хліб у них став дорожче на 32 крони, да й на інші товари ціни зросли, і якщо ми кажемо, що у нас зараз дорогі комунальні послуги, то порівняно з європейськими це копійки, адже там у пенсіонерів після отримання рахунку за електроенергію стаються серцеві напади, а прибутки у людей суттєво не змінились! і до того ж вони не розуміють, навіщо нам ЄС у якого одна мета прибрати до своїх рук нашу землю! а Ви уявляєте, що буде з нашою далеко не стабільною економікою?! тому думаю, що все ж таки варто прислухатись до червоних та почали розвивати власну промисловість й підтримувати українського виробника!
avatar