реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Діду Юлії Тимошенко Абраму Капітельману відкриють дошку

У місті Снятин на Івано-Франківщині найближчим часом з'явиться меморіальна дошка Абраму Капітельману, дідусеві Юлії Тимошенко, повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції БЮТ, почесний краєзнавець Прикарпаття Зіновій Бойчук -- говорить сайт Відголос

"Жодної проблеми я в цьому не бачу. Ось, наприклад, батькові Віктора Ющенка встановили погруддя у Великих Кам'янцях. Чому ж краєзнавці не можуть відновити пам'ять про дідуся Юлії Володимирівни Абрама Капітельмана, який працював директором третьої єврейської школи в місті Снятині в довоєнний час", - зазначив Бойчук.

Він повідомив, що віднайшов архівні документи і наразі готує подання міському голові та раді міста Снятина про дозвіл на встановлення меморіальної дошки на будинку, де проживала сім'я Капітельмана.

Меморіальну дошку депутат хоче встановити за свої гроші, хоча також планує звернутися до городян за пожертвуваннями, і для цього планує відкрити спеціальний рахунок в банку.

"Я вважаю, що для Снятина ця подія буде мати виняткове позитивне іміджеве значення, адже така відома постать як дідусь Тимошенко зможе залучати туристів не тільки з України, а навіть з-за кордону", - заявив Бойчук.

Абрам Капітельман загинув під час війни на фронті в листопаді 1944 року.




Теги:вибори, Ю.Тимошенко, БЮТ, євреї, Снятин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Таки все давно знали про её дедушку! :)) Кроме, наверное, самой Юли. О, зохен вей!! А её хоть пригласят на открытие. А то что-то молчит...
avatar