реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Дев'ятикласник затримав двох грабіжників серед білого дня

Благородні лицарі на білих конях, які захищають прекрасних дам від усіляких поганців, воїни-захисники, за плечима яких можна відчувати себе як за кам'яною стіною - здається, таких чоловіків можна вже заносити до «Червоної книги», бо вони - мрія кожної дівчини. Реальне життя частіше підносить більш прозаїчні сюрпризи. Часто-густо сучасних жінок обкрадають, б'ють, ґвалтують, грабують, і захистити їх, бідолашних, нікому. Та бувають і приємні винятки, як-от 6 травня.
Десятикласниця Дарина поверталася додому зі школи. Дівчина йшла вулицею Текстильників, коли поблизу одного з будинків на неї накинулися двоє невідомих. Їхньою метою було одне - заволодіти шкільною сумкою Дарини. І все це серед білого дня(!) Дівчина почала пручатися, міцно тримаючи сумку в руках, тоді чоловіки, здивовані такою рішучою відсіччю з боку тендітної дівчинки, стали її бити кулаками по обличчю. Коли ж бідолашна впала на асфальт, продовжили лупцювати її ногами. Удари сипалися з усіх боків, дівчина кричала та кликала на допомогу, але на вулиці нікого не було.

Відлупцювавши підлітка, чоловіки відібрали у неї сумку та побігли у двори. Це жорстоке знущання тривало лише кілька хвилин, але вони здалися Дарині цілою вічністю. На щастя, у сусідньому будинку в цей час мила вікна мати Євгена, який навчався в одній школі з Дариною. Жінка побачила як двоє молодиків б'ють дівчину, вона крикнула про це сину. Євген прожогом вибіг на вулицю лише в домашніх брюках (часу вдягатися не було).

Також почув крики про допомогу і керівник одного з підприємств, яке розташоване неподалік. Разом з Євгеном вони кинулися наздоганяти лиходіїв. Забігши у двори, грабіжники та переслідувачі опинилися сам на сам. Сумку злодії встигли викинути дорогою, в руках залишився лише мобільний телефон потерпілої. Побачивши, що далі тікати нікуди, грабіжники запропонувати Євгену за «невтручання в ситуацію» мобільний телефон дівчини(!) Парубок телефон забрав і затримав грабіжників, тут на допомогу прибули ще двоє чоловіків. Разом вони вже й передали зловмисників міліції.

Затриманими виявилися чернігівці 21 і 29 років, вони зізналися у скоєному, затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Зараз за даним фактом порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України («Грабіж»), санкція якої передбачає до 6 років позбавлення волі.

Натомість Євгена, справжнього чоловіка, за мужність, проявлену при затриманні злочинців, особисто начальник Чернігівського міського відділу міліції Олександр Алістратов нагородив іменним годинником. Подія відбулася прямо в школі, де навчається сміливий юнак.




Теги:міліція, затримання злочинця, Кримінал, Чернігів, грабіжники


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Який же це "грабіж", даний злочин слід кваліфікувати як "розбій". За нього і відповідальність значно вища. Хіба не так?
avatar