реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Деснянська об'єднана громада почала діяти

Деснянська об’єднана територіальна громада готова до реалізації програм щодо розвитку своєї території
У минулому році була створена Деснянська об’єднана територіальна громада. Саме про цю громаду трохи розповіла секретар селищної ради Ніна Рудь.


- Як сьогодні живе Деснянська об’єднана територіальна громада?
Досягнуто на сьогоднішній день не мало. На минулих вихідних пройшли вибори старост. У всіх громадах залишилися ті ж посадові особи, які раніше були головами сільських рад та потім виконували обов’язки старост до цього часу.

- Чи спокійно пройшли вибори старост?
Так, дуже спокійно. Наскільки я володію ситуацією, все пройшло добре.
Старостою колишньої Косачівської сільської ради (до якої входить 5 населених пунктів) обрана Світлана Савенок, колишньої Морівської сільської ради (до складу якої входить 3 населених пункти) – Микола Дяченко, с. Короп'є – Михайло Дикуха.

- Які зміни у Деснянській об’єднаній територіальній громаді відбулися після процесу об’єднання?
Для великого будівництва – це ще досить невеликий термін пройшов. Сьогодні у нас відпрацьовано багато програм. Наприклад, програма газифікації с.Отрохи, раніше туди не було заведено газ. Це і програма по ремонту дороги на село Косачівка. Нам вже виділені кошти під програми (11921,8 грн). І це лише деякі з наших програм над якими ми зараз працюємо. Всі кошти під програми ми затверджуємо на сесії селищної ради. Планів у нас багато і на сьогоднішній час ми розуміємо, що це потрібно робити обов’язково. Зараз ми маємо кошти і можемо щось робити, допомагати людям.

- Який настрій серед людей щодо об’єднання?
Якщо раніше не було врегульовано питання щодо повноважень старост на нотаріальні дії і ведення актів цивільного стану, то зараз нам вже надані роз’яснення і ми тепер можемо, після виборів, покласти обов’язки на старост. Тепер вони будуть уповноваженні вести ці дії. Ми внесемо зміни до інструкції з діловодства, закріпимо за ними печатки. Хоча і у нас як таких проблем не було з цим.

Інтерв'ю надано Офісом реформ у Чернігівській області



Теги:об'єднані громади, селище Десна, офіс реформ, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar