реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Держекоінспекція направила позовів загальною сумою 1205388 грн

9 жовтня п.р. відбулося розширене засідання колегії Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Темою обговорення стало підведення підсумків роботи Інспекції за 9 місяців 2009 року.
Під час виступу начальник Інспекції В.В.Коворотний озвучив результати роботи установи.
Зокрема, упродовж 9 місяців 2009 року Держекоінспекцією перевірено 1320 об’єктів (підприємств, організацій) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства, з них комплексно – 874.
За порушення чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища складено 2472 протоколи, що є збільшенням на 19,8 % у порівнянні з 9 місяцями 2008 року. До адміністративної відповідальності притягнуто 2422 особи, відсоток збільшення складає 18,8 %. Сума накладених штрафів складає 207940 грн., що на 30 % більше ніж у аналогічному періоді 2008 року. Сума стягнутих штрафів складає 188064 грн., відсоток збільшення 38,7 %. За збитки заподіяні державі порушенням природоохоронного законодавства пред`явлено 152 претензії і позовів загальною сумою 1205388 грн.
Рішеннями Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області за 9 місяців 2009 року призупинялася діяльність 15-ти об’єктів.
Одними з важливих питань у роботі Колегії стали теми здійснення систематичного контролю та забезпечення організації боротьби з браконьєрством по водним живим ресурсам (ВЖР); ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ у регіоні та попередження їх виникнення в подальшому; проведення робіт по перезатаренню та вивезенню на знешкодження непридатних до використання пестицидів та агрохімікатів.
Було піднято питання про те, що території та об’єкти ПЗФ не обмежуються інформаційно-охоронними знаками та аншлагами, при проведенні санітарно-оздоровчих заходів пошкоджуються ростучі дерева не призначені в рубку.
Виділено ряд проблемних питань, які необхідно вирішити:
- винесення в натуру меж території та об’єктів ПЗФ області, що потребує значних фінансових витрат;
- відсутність інформаційно-охоронних знаків, не нанесення їх контурів на планово-картографічні матеріали землевласників та землекористувачів на об’єктах ПЗФ;
- наявність на об’єктах ПЗФ забудов, таборів та баз відпочинку;
- засмічення об’єктів ПЗФ, які знаходяться біля населених пунктів побутовими відходами.
Пріоритетними напрямками у діяльності Держекоінспекції залишаються питання щодо зменшення скидів недостатньо очищених стічних вод у поверхневі водні об’єкти, попередження забруднення підземних вод, покращання режиму господарювання у прибережних захисних смугах водних об’єктів, сприяння будівництву та реконструкції очисних споруд на підприємствах області.
Аналізуючи підсумки роботи, начальник Інспекції наголосив на необхідності підвищення ефективності здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.
Загалом колегія вирішила визнати роботу Державної екологічної інспекції у Чернігівській області за 9 місяців 2009 року задовільною. Учасники колегії внесли пропозиції щодо спільного вирішення питань, що стосуються контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Тетяна Войтенко,
головний спеціаліст у зв’язках
з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекції
в Чернігівській області




Теги:Екологія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar