реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Державні гектари пильнує прокуратура

Прокуратура Чернігівської області не допустила вибуття із державної власності 3500 гектарів землі

Протягом 2010 року цивільно-правовими заходами реагування прокуратура Чернігівської області повернула державі (не допустила вибуття з її власності) 3500 га землі. До держбюджету стягнуто понад 1 млн. грн. заборгованості та збитків від нераціонального використання землі.

Ці та інші дані були наведені на міжвідомчій нараді в прокуратурі області за участю представників облдержадміністрації, Управління охорони навколишнього середовища в області, Державної екологічної інспекції, Головного управління Держкомзему в області та інших контролюючих органів. На нараді обговорювалися питання взаємодії контролюючих органів та органів прокуратури у сфері земельних правовідносин.

Як зазначили учасники наради, стан законності з питань землекористування потребує реалізації додаткових узгоджених заходів.
Зокрема, стурбованість прокуратури викликає ситуація, що склалася в області з орендою земельних ділянок водного фонду, яка потребує додержання особливого порядку, визначеного не лише Земельним, але й Водним кодексами.
У червні поточного року перший заступник прокурора області в інтересах держави подав позов про визнання недійсним розпорядження Чернігівської районної державної адміністрації про передачу в оренду на 49 років приватному підприємству водного об’єкта (ставка) площею 15,5 га, та про визнання недійсним відповідного договору оренди земельної ділянки.
Господарський суд Чернігівської області позов задовольнив повністю. Розпорядження РДА та договір оренди визнані недійсними.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області[/size]




Теги:Прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar