реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Депутати від "УДАРУ" зіграли в футбол зі ...сліпими

1 грудня за ініціативи депутата міської ради, голови Чернігівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Сергія Аверченка та голови Чернігівської міської асоціації «Конкордія», яка об’єднує інвалідів з дитинства, їх батьків, онкохворих, людей з вадами зору та інших нозологій Віктора Мозгового пройшов футбольний чемпіонат до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями.

Незвичайні футбольні матчі відбулись в фізкультурно-оздоровчому комплексі Чернігівського державного інституту економіки і управління. Всього було зіграно три3 гри, у двох з яких прийняли участь чернігівські депутати. В першому матчі, керманичі міста змагались зі спортсменами з вадами зору. Щоб урівняти можливості всіх учасників футбольного турніру перша гра проходила на осліп - всі без винятку футболісти одягли на очі темні пов’язки. Грали учасники спеціальним м’ячем для незрячого футболу – белболом (м’яч-дзвінок), який при удар ах та обертах видає звук та має значно більшу за традиційний м’яч вагу. Варто відмітити, що депутатська команда поступилася суперникам з рахунком 4:0. Під час другої гри депутати змагались зі спортсменами, які мають фізичні вади. Цього разу фортуна знову була не на боці можновладців, хоч вони і показали достойну гру.

Останній матч відбувся виключно між командами учасників з обмеженими фізичними можливостями, депутати ж виступили в якості вболівальників. За результатами турніру Сергій Аверченко нагородив команду-переможницю кубком та разом з депутатами міської ради Сергієм Вакуленко, Василем Білогурою та Олександром Дяченко вручив кожному учаснику турніру пам’ятні подарунки.

«Даний захід – це гарний приклад того, як повинні тісно взаємодіяти у житті здорові люди і люди з обмеженими фізичними можливостями. Ми на деякий час опинились на місці незрячих людей і я хочу сказати, що це велике випробовування. – Поділився своїми відчуттями Сергій Аверченко. - Особисто мені було дуже важко пристосуватися до обмеження в русі, зорієнтуватися в просторі, скоординувати свої дії. Але сьогоднішні учасники турніру – справжні герої, вони не просто пристосувались до складних обставин життя, вони займаються спортом, ставлят ь перед собою амбітні цілі і досягають їх. Їх життя часто сповнене більшим змістом, ніж у деяких повністю здорових людей. Ми повинні брати приклад справжнього життєлюбства у таких людей і зробити все, що в наших силах задля того, щоб полегшити і покращити їх життя » .



Теги:життєлюбство, інваліди, Футбол, удар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar