реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Депутат пропонує вводити пряме правління місцевих рад

Весь український народ має змогу в повній мірі спостерігати як сьогоднішня влада кинула виклик всій українській нації й рішуче має намір знищити українську мову.

Як ми знаємо, мова для кожного народу -- це той головний чинник державності, який ідентифікує людей, які живуть в даній державі, як націю, а державу, як державу. Без мови ніколи не буде існувати держави і нації, тому влада, яка сьогодні знищує мову – основну ознаку державності, це красномовно демонструє.

Мовне питання загострило настрої в суспільстві й засвідчує, що ця влада ніколи не буде працювати на захист цієї держави та її інтересів, тому ті, хто себе відчуває патріотами й любить свою багатостраждальну, молоду, але водночас перспективну державу, яка виборена тими, хто забезпечив для нас незалежність України та вільне життя в своїй державі й сьогодні, коли брутальним та ганебним чином держава знищує ті фундаментальні ознаки нашої державності. Ми не можемо стояти байдужими до сьогоднішніх викликів, які продукують знищення всього українського та зокрема української мови.

Саме для підтримки української мови депутат Ніжинської міської ради зініціював направлення колективного депутатського звернення до всіх найвищих органів влади із закликом вплинути на те, щоб даний закон не був підписаний та не вступив в дію. Такі колективні депутатські звернення будуть надіслані і від інших міських рад нашої області. Якщо після цього влада не дослухається депутатів, місцеві депутати пригрозили прийняти рішення на сесії про невизнання цієї влади й уведення на кожній території громади прямого правління відповідної міської ради.

Депутат Ніжинської міської
Максим БАГРІНЦЕВ



Теги:українська мова, опозиція, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Пропоную ще один матеріал про нашу мову: http://nosivka-syut.at.ua/news/na_zakhist_ridnoji_movi/2012-07-07-75
avatar