реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

День закінчення Шурми

Блага вістка навідала нас вчора. У відставку пішла одна з найбільш одіозних осіб в оточенні Володимира Зеленського – заступник Керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

Чому стільки уваги саме до нього? Ну як, ви що не чули, що Шурма – це особа яка під час війни торгує органами і обкрадає Україну на мільярди доларів, бо він хабарник і корупціонер. Знаєте хто це заявив? Ні, не опозиція. Це заявив екс-депутат «Слуги народу» Микола Тищенко. До речі, Тищенко додав, що Єрмак і Зеленський, мовляв, про Шурму нічого не знали і повпливати не можуть. Ну бачте? Окрутив підступний Шурма наївних Єрмака і Зеленського!

Власне, а хто такий Шурма? А це рідний син Ігоря Шурми, депутата від СДПУ(о) та «Опозиційного блоку», соратник Віктора Медведчука та заступник мера Харкова Михайла Добкіна. Але це – не кримінал, син за батька не відповідає, як відомо.

Молодший Шурма зробив грандіозну кар’єру, у 2012 – 2019 рр. він був директором ПАТ «Запоріжсталь» у холдингу Рината Ахметова. Звільнився з власного бажання, злі язики стверджували, що служба безпеки Ахметова запідозрила що Шурма став красти у самого! Добрі язики заявляли - Шурма вирішив піти в політику.
Насправді, у політику Шурма пішов ще керуючи «Запоріжсталлю» – від 2015 по 2020 рр очолював Запорізьку організацію «Оппозиційного блоку». Балотувався за списком «Оппоблоку» до ВР – разом з Вілкулом та Мураєвим. Та позаяк «Оппоблок» вибори програв, Шурма подався на держслужбу. Колишнього менеджера Ахмєтова і затятого «Оппоблоківця» з радістю прийняли в «Слузі народу» - призначили членом наглядової ради «Укроборонпрому».

Хто там кажете з Медведчуком співпрацює? До речі, Вадим Рабінович якось розповів про співпрацю Єрмака і Мураєва, для довідки.

До речі, про Єрмака. 23 листопада 2021 р. (за три місяці до вторгнення) Шурма став заступником Єрмака – куратором економічного блоку у Офісі президента. Далі про Шурму починають складати легенди, особливо відзначилися такі відомі майстри епістолярного жанру як Віталій Шабунін, Юрій Ніколов, Денис Бігус тощо. Суть їхньою творчості про Шурму, сформулювати просто – Ростислав Шурма ногами відкриває двері в уряді, Ростислав Шурма контролює все що в державному секторі України генерує дохід, і Ростислав Шурма є куратором енергетичного сектору України і займається бізнесом прямо на держслужбі. Нагадую, Україна – це країна, громадяни якої періодично сидять без світла по 8-12 годин.

Про корупційні оборудки пов’язані з Шурмою я навіть розповідати не буду – «Центр протидії корупції» та «Бігус-інфо» вже цілі романи написали. Очевидно, можливостей у Шурми, хоч греблю гати.
Додати можна таке, крупні бізнесмени Шурму м’яко кажучи ненавидять. Кажуть - за те що решала і хабарник.
І от - нічого не віщувало. Подейкували що Шурму призначать прем’єром. І тут, бах – відставка.

Власне – кучно пішли. Протягом одного дня звільнилися Камишин, Стефанішина, Верешук тощо. Очевидно, рейтинг президента Зеленського настільки "високий" (як співає фан-клуб ЗЕ), що доводиться вдаватися до масових відставок і замін в уряді. Прямо як у часи Кучми, той теж укріпляв свій рейтинг відставками урядовців.

Проте є підстави припускати, що Шурма з уряду іде назавжди. Про це написав депутат Гончаренко (ЄвроСолідарність). За його словами Шурма давно хоче «зіскочити», бо відчуває що все іде до великих проблем. Якщо так і станеться – для влади це буде промовистим сигналом. Коли тікають такі… люди, це серйозний привід замислитися.

Єдине питання – а навіщо Зеленський з Єрмаком призначали Шурму? Аби що?

Дмитро "КАЛИНЧУК"- ВОВНЯНКО



Теги:офіс президента, Дмитро Калинчук- Вовнянко, Єрмак, команда ЗЕ


Читайте також






Коментарі (0)
avatar