реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Офігіваємо!

Другий день поспіль після призначення нових урядовців продовжуємо «офігівати» від кадрової політики Банкової.

Ні, мене вже давно не тригерять у владі на найвпливовіших посадах особи, максимально наближені й підконтрольні до Андрія Єрмака! Тому кадровий дипломат і за випадковим збігом обставин однокурсник голови ОПУ Микола Точицький, що очолив Мінкульт - зовсім не дивує! Так само не вражає і порушення юридичної процедури призначення восьми з девʼяти міністрів. У нас країну очолює дипломований юрист, який з перших кроків плює на закони і конституцію, тож і тут - ніц нового!

А от очільниця Міністерства Юстиції і віце-премʼєрка уряду Шмигаля за сумісництвом Ольга Стефанішина, яка має обвинувальний акт у кримінальному злочині - це щось новеньке. Напередодні її нового перепризначення у парламенті журналіст Danylo Mokryk нагадав депутатам про справу часів роботи Стефанішиної у Мінʼюсті з регіоналкою Лукаш, і застерігав народних обранців від голосування за особу, яка вчиняла корупцію на посаді. Але, Слуги Народу з ОПЗЖопцями, які головно своїми голосами і формували уряд, дружно проігнорували ці застереження.

А вже сьогодні інший журналіст Vladimir Bondarenko оприлюднив нові пікантні подробиці справи Лукаш/Стефанішина, яку днями будуть розглядати у Вищому Антикорупційному Суді. Виявляється, що бюджетні понад 300 тисяч доларів, які у 2013 році за підписом Стефанішиної було сплачено за абсолютно нікчемну експертизу, держава перерахувала такій собі фірмі-одноденці ТОВ «Європейська права група».
Зареєстрована ця контора з фіктивними бенефеціарами була на зовсім не фіктивну адресу: м.Київ, вул.Саксаганського, буд.13/42, кв.18! А належить ця квартира з давніх давен громадянину Герман Галущенко. Тому самому, що 01.05.1973 року народження, Валерійович по батькові і нині є чинним міністром палива та енергетики!!! Саме на цю адресу Галущенко багато років реєстрував і інші фірми своєї вже колишньої дружини та її матері.

А щоб у вас не було сумнівів у тому, що очільник Мінпаливенерго був глибоко посвячений у напрочуд зухвалу оборудку Лукаш та Стефанішиної з привласнення скромної за мірками нинішніх схемників суми, треба просто нагадати, що у 2013-му році нинішній патріот Герман Галущенко, як і патріотка Стефанішина, був у Мінʼюсті на державній посаді. Він працював заступником регіоналки Лукаш і очолював департамент судової роботи. Які ж видатні, і,головне, абсолютно «нові незаплямовані» кадри працюють в уряді Єрмака/Зеленського!!!

Залишається додати, що новою очільницею Міндовкілля та природних ресурсів учора нардепи призначили колишню заступницю Германа Галущенка Світлану Гринчук. Сам Галущенко до парламенту звітувати за провали в енергетичній сфері ходити не любить, але на відміну від Кудрицького, звільненого з Укргідроенерго попри порушення норм Корпоративного управління, має в уряді непохитні позиції і, як бачимо, лише посилює та розширює власні впливи. Як, власне, і обвинувачена у тяжкому злочині міністерка юстиції Ольга Стефанішина!

Ігор МІРОШНИЧЕНКО



Теги:команда ЗЕ, Ігор Мірошниченко, офіс президента, Єрмак


Читайте також






Коментарі (0)
avatar