реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"День Росії"

Як зробити штучне свято? Просто!

12 червня 1990 р. московські комуністи відчувають – ссср розпадається. Народи поневолених республік вимагають незалежності. Комуняки створюють цирк – у вигляді суверенітетів держав. І рсфср подає приклад.

12 червня 1992 р. у Єльцина дилема. День великої октябрьської революції і день народження леніна – вже не свято. Ідеологічними перестають бути і 8 березня і 1 травня. Розпочинають святкувати «День проголошення державного суверенітету рф». В народі кажуть «день незалежності». Питання від кого – без відповіді.

12 червня 1998 року – назву «свята» змінюють на «день росії». Ще на 2016 рік, відповідно до соцопитувань, третина громадян рф переконані, що це їхній «день незалежності».

12 червня – починають відзначати день святого і благовірного князя Олександра Невського. Тут до путінської пропаганди долучається псевдопатріарх Кирило Гундяєв. Днем народження Невського вважали 30 травня. Дату вигадали під петра І, який мав день народження того ж числа. З перерахуванням календарів з старого на новий стиль – мало б бути 6 червня. Відзначають 6-го, але Гундяєв зміщує відзначення на 12 червня. У Гундяєва, від гордині, в голові таке – був Олександр Невський, тоді ж був і митрополит Київський Кирило ІІ.

12 червня 2023 рік – «день росії» "відзначають" на окупованих українських землях. Проте, щось сказати про саме свято, що воно означає – ніхто не може)))

Безперечно, єдиним ідеологічним святом лишилось 9 травня (побєда, парад, комуністи/духовенство, воювали, дєди). Судячи з того, що хутін на «річницю» повномасштабки повторив ідеологічні тези 19 – початку 20 століття («антиросія», «Україну створили в австро-угорському штабі і поляки») – в світоглядному моменті – повна біда. Почали відновлювати ще якесь «свято» за рахунок окупованих українських земель. Тож, жменьки колаборантів на камеру зібрались, підняли перегорнуті прапори нідерландського флоту, заспівали перероблений гімн совка і самі не зрозуміли, що ж то за день, який їм спустили згори.

Олександр АЛФЬОРОВ



Теги:Єльцин, патріарх Кіріл Гундяєв, Олександр Алфьоров, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar