реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

День народження "Пустуна української літератури"

Сьогодні святкує день народження письменник Андрій Кокотюхи (нар. 17 листопада 1970) – сучасний український письменник. Народився у м. Ніжині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім Тараса Шевченка.
Книжки А. Кокотюхи виходять друком майже в усіх українських видавництвах, котрі видають сучасну літературу: «Смолоскип», «Кальварія», «Фоліо», «Піраміда», «Нора-Друк», «Зелений Пес». Він постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами. За однією такою публікацією на студії ім. О. Довженка зняли кіно під назвою «Тупик». Написав сценарії для декількох документальних фільмів з циклу «Кримінальні історії» на каналі ICTV. За мотивами роману «Легенда про Безголового» знято телевізійний художній фільм. Низка творів чекає на екранізацію. Пише українською і російською мовами.
Андрій неодноразово бував у Чернігові, зокрема, відвідував КМЦ "Інтермеццо" Проходив журналістську практику у газеті "Комсомольський гарт" (керівник практики -- нинішній голова обласної "Просвіти" і редактор "Сіверщини" Василь Чепурний).





Коментарі (0)
avatar