реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Делегація Вселенського патріарха відмовилася служити з Кірілом

Москві все важче вдається утримувати міфи про неканонічність, безблагодатність, невизнання православним світом Київського патріархату. Бо що мені, православному мирянину, до визнання\невизнання моєї Церкви, якщо на хресній ході в Києві було біля 20 тисяч українців?! Тих українців, які серцем сприйняли заповіт Патріарха Мстислава:" Визнайте самі себе і світ визнає вас".

Моя Церква -- з моїм народом. А чужа ховалася за спинами охоронців. Все логічно: у чужій хаті непроханий гість почувається непевно

На своїй сторінці у Фейсбуці архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій пише: "Попри заявлену участь у літургії в Лаврі 28.07 членів делегації з Константинополя, вони не служили - повідомляють свідки. Нібито через проблему невизнання Православної Церкви Америки автокефальною, а її митрополита - предстоятелем. На фото з літургії митрополита Емануїла (глави делегації константинопольського патріарха -- ред.) дійсно не видно.

Якщо це так - це ще один доказ марності захоплених розповідей про "православну єдність", з якої нібито випадає лише УПЦ КП".

Зрештою, в Мінськ делегація Константинопольського патріархату не поїхала.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:архієпископ Євстратій, 1025-річчя, автокефалія, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar