реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Декомунізація - це як асенізація. Тому й смердить" - Василь Чепурний

Розмова в чернігівській "Просвіті" "На чашку кави до "Просвіти" минулого разу була присвячена темі фінансів, а цього четверга - декомунізації. Головним мовцем був радник голови обласної державної адміністрації з питань декомунізації Василь Чепурний.

Він розповів про деякі невідомі широкому загалу особливості очищення міста і області від комуністичної топоніміки - скажімо, про те, як захищалися імена Бєспалова і Короткова, та як делегація комсомолок 50-х років прийшла на комісію захищати назву вулиці Стахановців.

"Прикро, коли навіть молоді люди захищають комуністичні назви, і навіть одна просвітянка - галичанка протестує проти перейменування вулиці імені газети "Правда" на вулицю науковця Віктора Костарчука, - говорив Василь Чепурний. - Це свідчить про те, що комуністичні звички, як зараза, чіпляються до здвалось би адекватних людей. І тому вже згадана просвітянка пропонує вулицю назвати іменем не українського, а російського письменника".

Василь Чепурний довів, що на 90 відсотків противники перейменування вулиць - люди совкового мислення, люди російської культурної матриці, а дехто і прямі агенти російського впливу.

У розмові - дискусії взяли участь відомі громадські діячі Олександр Бондарєв, Надія Галковська, Олександр Шевченко, Станіслав Журавель, Вячеслав Лебідь, Олег Головатенко, Андрій Глухенький.

Прес- служба обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:Василь Чепурний, декомунізація, чернігівська Просвіта, перейменування вулиць


Читайте також



Коментарі (0)
avatar