реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Дейч і Рєзнікович — Герої?

Отакої! Мало нам якогось навіженого псевдопоета Білана, що з легкої руки Гаранта став Героєм України за непотребні віршики, так цього року до них додалися Борис Дейч і Міхаїл Рєзнікович. Ви не чули таких героїв? Ганьба вам!

І взагалі — може, ви приховані антисеміти, якщо проти таких поважних людей виступаєте? Он Дейч свого часу сказав про своє старе єврейське серце і тим підкорив серця владців. Правда, крім цієї фрази, нічим більше геройським українцям не запам’ятався, але то таке… Щось же робив у Криму на посаді голови їхньої начебто Верховної Ради.

А що ви маєте проти Міхаїла Ієрухімовича Рєзніковича — цілого художнього керівника столичного театру імені Лесі Українки. Увага: театру РОСІЙСЬКОЇ драми! Це ж який героїзм — пропагувати російську культуру серед цих неосвіченних малоросів, та ще й прикриваючись іменем їхньої поетеси… Зате підтримував Януковича у 2006 році, за що й був звільнений. Та хутко відновлений, бо російсько-єврейське лобі організувало гевулт. До речі, дружина Дмитра Табачника — ще одного сина ізраїльського народу (він теж отримав орден за паскудження української освіти) — працює в театрі Рєзніковича.

А що він таке видатне, державотворче поставив? «Бесприданница» за Островським, «Подросток» за Достоєвським, «Дети Ванюшина» за Найдьоновим, «Разгром» за Фадєєвим — стоп, а до чого тут Україна?! Щоправда, сиротливо виділяється вистава за твором Загребельного, щось комуністичне.

Непомітно для всеукраїнських телекамер пройшло 85-ліття дійсного Героя України Левка Лук’яненка. 27 років відсидів він за Україну, став одним із авторів Акта про незалежність України, Надзвичайним і Повноважним послом України в Канаді. Дійсно Герой. Наш український Нельсон Мандела. Саме його портрети мали б бути в кожній школі, щоб діти вчилися на прикладі справді героя. І як на його фоні мені вважати героями моєї держави Дейча і Рєзніковича?!

Ні, у влади щось не те. Із зором, із пам’яттю, з державним інстинктом, зрештою. А може, в нас і державна влада неукраїнська?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:герої України, Рєзнікович, ганьба України, Дейч


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Більше читайте в газеті "Сіверщина"!
avatar
2
Яка влада - такі герої. За Сталіна - криваві маршали і Матросови. З Хрущова - космонавти і комсомольці. За Брєжнєва - кремлівські старці і шахтарі-колгоспниці. За Януковича -
шансонщики...
avatar
3
В Україні звання Героя не пов'язується з геройськими вчинками. Всі Президенти України присвоювали "своїм" це високе звання з порушенням Статуту цієї нагороди. Значну частину українських "героїв" можна лишити цього звання через суд. Але опозиція цим не займається, вочевидь в надії отримати таким же чином звання від "свого" Президента. 
Резніковичу за творення "русского мира" в Україні Путін нагород не дає, то Янукович компенсує неувагу колеги.
avatar
5
це Ви вірно зауважили)
avatar
4
Рєзнікович, взагалі-то, непоганий режисер, питання тільки в тому чи отримав би він свої нагороди не будучи членом партії регіонів.
avatar