реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Давайте допоможемо білорусам відстояти їх Свободу!

19 грудня 2010 року у братській нам Білорусі проходять президентські вибори. Це довгоочікуваний день не лише для синів і дочок тієї країни, але й для всієї світової спільноти, яка мріє бачити Білорусь вільною і процвітаючою.
Диктатор «бацька» Лукашенко, що прославився своєю тиранією і нездоровим глуздом, попри закони і народне незадоволення його правлінням висунув свою кандидатуру на четвертий термін.
Не потрібно бути Нострадамусом, аби передбачити, що вибори будуть знову ганебно сфальсифіковані і хворий диктатор, який бреше про свою приналежність до білоруської нації, призначить себе правителем і вершителем людських доль.
Увечері в день виборів білоруський народ, попри залякування з боку влади, відчайдушно вийде на центральну площу Мінська, аби відстояти своє право на Свободу. І цього разу вони мають величезні шанси перемогти. Тепер Лукашенко не має підтримки ні з Заходу, ні зі Сходу. «Союзна держава» Росія у своїх ЗМІ розповідає людям про білоруських політв’язнів, про зниклих безвісти, про психічні захворювання і деспотичні дії останнього в Європі диктатора.
Шановні мої співвітчизники!
Ми пам’ятаємо, як важливо для нас було відстояти наші голоси в 2004 році. Ми пам’ятаємо, що багато білорусів жили в наметових містечках під час «помаранчевої революції», аби виказати свою солідарність з нами, українським народом. Тоді ми не ділились на Схід і Захід, ми не ділились на своїх і чужих. Тоді ми стали єдиним організмом, здобули міжнародну підтримку і всі разом перемогли!
Ваша увага і підтримка потрібна зараз білорусам. Давайте не будемо байдужими до долі нашого брата!
Закликаю вас разом з вашими друзями приїхати до Мінська на Октябрську площу, що в центрі столиці. Земля кругла: сьогодні ми їм допоможемо, а завтра – вони нам. Я благаю вас проявити в своїх активних діях відчуття справедливості і прагнення до дарованої Богом Свободи.
Застерігаю лише, що білоруські прикордонники вас можуть спробувати не пропустити до Мінська, тому необхідно заздалегідь продумати легенду про причини приїзду до країни. Обов’язково потрібно взяти з собою теплий одяг і взуття: зима все ж таки. Про всяк випадок вивчіть телефони білоруських правозахисників (наприклад, правозахисного центру «Вясна» +37529 1260612).
Також маю прохання до громадських організацій та представників засобів масової інформації.
Ледь не єдина запорука успіху Площі 2010 – увага громадськості та ЗМІ. Доки на площі будуть відео- та фотокамери незалежних іноземних ЗМІ, білоруси і їх національна ідея будуть знаходитись в повній безпеці.
Якщо ж ви не можете поїхати до Мінська, постійно слідкуйте за перебігом подій на площі, поширюйте інформацію, беріть участь у веб-акціях та проявляйте будь-яку активність віддалено. Кожен з нас в нашій сукупності має вплив на процес боротьби за Свободу та її кінцевий результат.
Якщо вам потрібна додаткова інформація, контактуйте з нами, використовуючи інформацію на сайті www.i-cent.org.ua/email.php
«Хто за свободу, той непереможний». Ми з вами знаємо це, як ніхто інший. Благородна мета творить чудеса. Давайте допоможемо білоруському народові створити це чудо.

Завжди ваша, громадянка України Ірина Тютюнник, дружина білоруського опозиціонера, колишнього в’язня сумління Ігоря Коктиша.






Коментарі (0)
avatar