реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Ця влада переведе курців на самосад

Парламентарії пропонують зобов'язати торгівельні мережі продавати сигарети не дешевше 10 гривень за пачку.Це передбачає законопроект № 11179, пише "Коммерсант-Україна".

Згідно документу, депутати пропонують введення з 1 січня 2013 року мінімальних роздрібних цін (МРЦ) на тютюнові вироби на рівні 10 гривень за пачку - як для сигарет з фільтром, так і без нього.

За порушення цієї норми автори пропонують штраф у розмірі 100% вартості отриманої партії товару, виходячи з МРЦ, але не менше 1 тисячі гривень.

Щорічно мінімальний показник планується переглядати з 1 березня.

За словами авторів законопроекту, це повинно привести до надходження в бюджет додатково понад 2 мільярди гривень.

"Основна мета регулювання - скорочення споживання сигарет", - відзначає один з авторів законопроекту Павло Унгурян.

У той же час, виробники вважають, що цей законопроект призведе до того, що споживачі перейдуть на нелегальну продукцію.

Експрес online



Теги:ВР, куріння, законопроекти


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Виробники вважають? Та чхати мені, здоровій людині, на усе те, що виробники вважають! Виробники будь-яких ЛЕГАЛЬНИХ НАРКОТИКІВ завжди тримають за пазухою "страшилку" про перехід на самогон або самосад і тичуть нею в разі будь-яких обмежень.
Але найбільше бояться оті виробники не стільки того, що люди будуть вживати наркотики саморобні, не сплачуючи гроші за їх товар, а навіть більшої загрози - що люди зменшать споживання легальних наркотиків і почнуть тверезіти.
Країна вимирає від алкожижи і травиться димом сигарет (крашеного накришеного паперу) в першу чергу через те, що вся ця мерзота ЛЕГКОДОСТУПНА. Доступність, доступність і ще раз - доступність. Це найперша умова успішного споювання народу. Тому кожне обмеження будь-якого характеру - врятовані долі наших громадян.
avatar