реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ціна знову стара: суд зупинив рішення виконкому Соколова

Чернігівська обласна організація партії "Демократичний Альянс" 3 квітня 2015 року звернулася до Деснянського районного суду м. Чернігова з клопотанням про забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради №76 від 30 березня 2015 року «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті». Суд, розглянувши позовну заяву, ухвалив клопотання та призупинив дію рішення виконкому щодо проїзду в громадському транспорті.

Про це повідомляє прес-служба чернігівської міської організації партії "ДемАльянс".

В позовній заяві активісти вказують на суттєві порушення регламенту виконавчого комітету, Закону України «Про засади державної політики у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про доступ до публічної інформації». Ухвала негайно надсилається до суб’єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов’язковою для виконання.

Отже, чернігівці мають їздити по старій ціні квитка – 2 і 2,5 грн в автобусах, які працюють в загальному режимі та в режимі маршрутного таксі. В тролейбусах – 1,5 грн.

Начальник управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради Володимир Воронін відмовився коментувати ситуацію із судовим рішенням про припинення дії рішення виконкому щодо подорожчання вартості проїзду у Чернігові. Воронін аргументував це тим, що «він не є членом виконкому, а тому не може нічого коментувати з цього приводу», повідомив сайт ПіК

Наразі у міській раді рішення суду не бачили, тому коментувати його не можуть. Про це повідомила радник Чернігівського міського голови Ірина Синельник. Вона також пообіцяла проінформувати про позицію виконкому одразу після отримання офіційних документів.

Нагадаємо, що 30 березня, виконком міської ради приховано, без участі громадськості і представників ЗМІ, підняв вартість проїзду в міському транспорті на своєму позачерговому засіданні. Хоча засідання планувалося лише шостого квітня. В зв’язку з цим Чернігівською обласною організацією політичної партії «ДемАльянс» було подано адміністративний позов до Деснянського районного суду м. Чернігова про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради №76 від 30 березня «Про вартість проїзду в міському пасажирському транспорті». Відповідачем даної справи є Виконавчий комітет Чернігівської міської ради.



Теги:Демальянс, Чернігівська міська рада, ціна проїзду


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вы бы вернули цену на хлеб, это более важно, и явно чрезмерно завышена.
avatar