реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Цілющі трави від Валентини Лук’яненко

Уважні до природи та її дарунків люди можуть зарадити багатьом хворобам, полікувати їх. До таких людей належить і Валентина Лук’яненко — вона здавна цікавиться різними травами й плодами, знає їх цілющу силу. Валентина Тимофіївна разом із чоловіком Олександром Григоровичем, братом Левка Лук’яненка, живуть у власному домі недалеко від Чернігова.

Кімнати їх затишного будинку прикрашають картини, які власноруч малював Олександр Лук’яненко, і меблі, які він змайстрував. Валентина Лук’яненко теплої пори року збирає трави, сушить. Вона знає багато рецептів — збирала їх із книжок та енциклопедій, з газет, деякі почула від людей.

Свій інтерес до фітотерапії і масажу вона пояснює родовою пам’яттю: «Прабабуся моя була цілителька, але ми з нею розминулися в часі. Вона молитвами не лікувала. Тільки травами і руками. Я якось у тітки запитала: «А як вона руками лікувала?»
Вона, каже, підіймала шлунки, опущені органи. Видно, це щось родове й мені передалося».

Також Валентина Тимофіївна знається на масажі: «Мене так потягнуло на масаж! Ще у студентські часи я помітила, що зовсім не брид лива. Бувало, йдемо по парку, лежить якийсь п’яничка. Всі кажуть «Фу» — і проходять далі. А я підхожу, дивлюся: може, йому погано і треба чим допомогти. Я зрозуміла, що в мене така вдача, пішла вчитися на чернігівські курси масажу 1978 року. Потім їздила до міжнародної школи масажу в Москві. Колеги по роботі часто просили мене допомогти — помасажувати спину чи плечі».

Валентина Лук’яненко пригощала нас чаєм з трав і медом з власної пасіки. «Про мед зараз багато пишуть, бо він дуже лікувальний. Склад плазми крові, вчені довели, схожий на склад меду», — розповідає вона.
Валентина Тимофіївна вміє робити медовий масаж, це її «фішка». Про цю оздоровлювальну процедуру вона розповідає таке:

«У салонах Москви медовий масаж дуже модний і дорогий. Раніше вважали, що він протицелюлітний. А потім я знайшла інформацію, що він лікувальний. Його ще робили патриції в Римі. Наші предки також використовували його. Медовий масаж роблять подушечками пальців, тому він допомагає навіть тим, у кого випадіння дисків у хребті — силовий масаж таким хворим робити не можна.
Якщо масажувати обличчя — воно омолоджується і стає чистим.
Спочатку робиш звичайний масаж, готуєш тіло до медового. А потім намазуєш тіло хорошим медом і вбиваєш цей мед у пори. Пальці і частково долоні притуляємо до тіла, а потім різкими руками відділяємо їх. Через якийсь час із пор виходить бруд, шлаки».

Розпитувала Вікторія ГАВРИК

Для читачів «Сіверщини» Валентина Лук’яненко розповіла кілька лікувальних рецептів.
Чиатйте їх у номері газети за 8 березня. Ще раз нагадуємо: газета і сайт -- це не одне й те самею передплачсуйте газету "Сіверщина"!



Теги:медовий масаж, народна медицина, лікувальні рецепти, цілющі трави


Читайте також



Коментарі (0)
avatar