реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чорнобиль очима художника Романа Гуманюка

До сумної, трагічної річниці 27-х роковин з дня Чорнобильської катастрофи Чернігівська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» провела багато різноманітних заходів.

Значною подією для ліквідаторів, евакуйованих із зони відчуження і мешканців нашого міста стала виставка художника із Киргизстану Романа Гуманюка «Вогні Прип’яті, або тіні Чорнобиля».

7 травня члени Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», молодіжний осередок «Чернігівський радіоекологічний загін «Сталкер» на чолі з головою організації Лігуном А.М. відвідали виставку і зустрілися із автором цих картин.

Евакуйовані із Прип’яті, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії Марія Тимофеєва, Людмила Пузан, Ірина Симоновська, Ганна Зеньковець, Володимир Олексієнко із сльозами на очах відмітили реальність жахливої ядерної аварії та її наслідків. Переглянувши картини ліквідатори відчули своє повернення у минулий, 1986 рік. Зруйнований роками під’їзд будинку у Прип’яті, джунглі, що охопили колишній магазин, радіоактивно забруднена спецтехніка та скалічені технічні роботи.

Роман Гуманюк відповів на численні запитання ліквідаторів і молодого покоління. Творчість молодого художника, етнічного українця нікого з присутніх не залишила байдужим.

А.М.Лігун подякував Роману Гуманюку за чорнобильську тематику у його творчості, подякував керівництву художнього музею імені Григорія Галагана за організацію та проведення виставки, присвяченої ліквідаторам катастрофи, мешканцям міста Прип’ять та всім тим, хто пройшов через ядерний жах Чорнобиля, ризикуючи своїм життям і здоров’ям.

Член ради Чернігівської організації
Всеукраїнської громадської організації інвалідів
«Союз Чорнобиль України» В.М.Олексієнко



Теги:Художники, Чорнобиль, Прип'ять


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Терміни "ядерна аварія" та "ядерний жах" - недоречні. Ядерного вибуху на ЧАЕС не було. Там стався тепловий вибух через перегрів реактора і перебільшення тиску в ньому значно вище допустимого. 
Причина вибуху - низка помилкових дій обслуговуючого персоналу в ході експерименту над реактором.
avatar