реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чорні ворони окупували чернігівський вокзал: чекають на ЄВРО-2012?

Вокзали - обличчя будь-якого міста. Ми вже звикли до того, що крім друзів, родичів, нас зустрічають і проводжають в далеку дорогу ще й зграйки голубів, що за радянських часів вважалися символом миру.
Всім добре відомо, що ці симпатичні птахи є носіями небезпечних для людей хвороб. Але нас це давно чомусь не лякає.
Сьогодні цих вже звичних для нас птахів нахабно виживають численні зграї чорних ворон, головною харчовою базою яких взимку в Чернігові є сумнозвісне сміттєзвалище у Масанах.
Це свідчить, в першу чергу, про те, що для цих невибагливих птахів вистачає харчів у місті будь-якої пори року, і їм вже не потрібно навесні розліталися по лісам і полям для вигодовування потомства.
Крім того, можна зробити висновок, що на залізничній станції Чернігів та ринку «Привокзальний» не все гаразд з дотриманням санітарних норм і правил, що забезпечує численні зграї «літаючих пацюків» поживою.
Виникають питання до екологів:
Чи можуть становити небезпеку для здоров’я людей чорні ворони ?
Чи потрібен контроль за чисельністю цих «літаючих пацюків» ?
Чи можливе відновлення природного регулювання чисельності птахів, що окупували (не тільки у місті Чернігові: майже всі парки, зелені насадження і громадські місця ?


Сергій Соломаха









Коментарі (2)
avatar
1
По-перше, це не ворони, а граки. Серед них трапляються і галки. Шкоди для здоров'я людини від них нема, а от незручностей дійсно вистачає. В таку пору року час вони взагалі- то повинні бути на луках, заплавах річок. Але ж, спека...
avatar
2
По-перше, звісно, це можуть бути і граки, і галки, і ворони.
По-друге, якраз спеку краще переживати у лісі, а не на асфальті.
По-третє, ці птахи окупували цей вокзал ще з зими, бо є чим харчуватися: на вагонах і під вагонами стільки курурудзи і зерна, а на ринку - недоїдків.
avatar